Hlavní obsah

Účet za Zemanův večírek: Sto tisíc za občerstvení, 15 tisíc za hostesky

– Praha
Novinky, Václav Lang

Po několika týdnech Hrad prozradil detailní vyúčtování za slavnostní akci, kterou prezident Miloš Zeman uspořádal počátkem března na počest uplynutí jednoho roku od prezidentské inaugurace. Celá oslava vyšla zhruba na 190 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

„Koncert Hradní stráže, spojený s připomenutím prvního výročí od inaugurace prezidenta republiky Miloše Zemana, vyšel celkem na 188 686 korun. Z toho pět tisíc korun činily náklady na kávu, 15 400 korun na hostesky, 98 tisíc na občerstvení, 30 tisíc na víno, 11 396 na sekt, 24 tisíc za vystupující umělce a 4890 korun pozvánky,“ řekl Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Jako první o vyúčtování informovaly Parlamentní listy.

Zopakoval, že Hrad zbytečně neutrácel, náklady se hradily ze schváleného rozpočtu. „vycházeli jsme ze stávajícího schváleného rozpočtu, který byl schválen Poslaneckou sněmovnou,“ uvedl. [celá zpráva]

Upřesnil také, že částka za občerstvení zahrnuje také náklady na catering. Zdůraznil také, že se nejednalo o soukromou akci prezidenta.

Další společenská akce se na Hradě uskuteční počátkem dubna. Prezident přivítá některé potenciální donátory jeho prezidentského fondu. Podrobnosti chce ale mluvčí zveřejnit až na pondělní tiskové konferenci. Zatím je jasné jen to, že vstup na akci bude honorovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám