Hlavní obsah

Babí léto je v nedohlednu, bude chladno

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nynější studené a vlhké počasí, které teplotami odkazuje spíše k říjnu, bude pokračovat i v dalších dnech. Na naše území bude proudit chladný vzduch od severozápadu a odpolední teploty se jen opatrně budou přibližovat k hranici 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Na babí léto si ještě počkáme, snad ne celý rok.

Článek

Nynější teploty jsou o pět až šest stupňů nižší, než je v tuto dobu obvyklé a čekali bychom je spíše v druhé polovině října.

Ve čtvrtek je ve srovnání s předešlým dnem méně oblačnosti. Déšť či přeháňky se budou objevovat zejména v horských oblastech a odpolední maxima se pohybují mezi 11 až 15 stupni Celsia,” uvedla Honsová.

Další fronta dorazí nad Českou republiku v pátek. Postupovat bude od západu a vedle oblačnosti přinese i přeháňky a déšť. Srážky by měly ustávat ve večerních hodinách. Ráno bude chladné, teploty klesnou v Čechách na osm až čtyři stupně, na Moravě a ve Slezsku by mělo být ještě chladněji - mezi šesti a dvěma stupni, přičemž se mohou objevit i přízemní mrazíky. Odpolední maxima budou kolísat mezi 12 až 16 stupni.

Oblačná bude rovněž sobota. Místy se objeví přeháňky a odpoledne se můžeme dočkat teplot v rozmezí 13 až 17 stupňů.

Nejpřívětivějším dnem by se měla stát neděle, kdy by mělo i polojasno a přeháňky by se měly vyskytovat ojediněle a jen v horských oblastech. Odpoledne se rtuť dostane na 14 až 18 stupňů. Ranní minima budou po oba víkendové dny na hodnotách mezi devíti a pěti stupni Celsia. V neděli ve 22.44 rovněž začne astronomický podzim.

Babí léto, které mnozí marně vyhlížejí, nedorazí ani v nadcházejícím týdnu a příliš šancí mu nedávají ani dlouhodobější výhledy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám