Hlavní obsah

Zažijeme pravý letní týden s teplotami do 28 stupňů

Novinky, val
Praha

Druhý prázdninový týden potěší milovníky léta. Obloha vydrží až na výjimky jasná či polojasná a slunce vyžene rtuť teploměrů převážně nad 25 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Celý týden bude převládat letní charakter počasí s letními teplotami,“ řekla Novinkám Honsová. První dva dny týdne se obejdou bez deště, převládat bude jasno, skoro jasno a přechodně polojasno. „Víc oblačnosti se nedočkáme,“ doplnila meteoroložka. Zatímco v pondělí naměříme 23 až 27 stupňů, v úterý to bude 24 až 28 stupňů Celsia.

Také ve středu bude zpočátku slunečno s jasnou až polojasnou oblohou. Během odpoledne však bude přibývat oblačnosti, která může místy přecházet v zataženou oblohu. Vyskytnout se může také občasný déšť a přeháňky. Teploty se ale udrží na 24 až 28 stupních.

Čtvrtek bude nejoblačnějším dnem celého týdne. Občas se mohou vyskytnout také dešťové přeháňky, teploty se ale budou držet mezi 22 až 26 stupni.

Od pátku už by mělo být opět převážně jasno až polojasno s pouze ojedinělými dešťovými přeháňkami. V maximech naměříme 22 až 26 stupňů Celsia. „I když nebudou zrovna tropy, počasí bude v pohodě na koupání a bez jakéhokoli meteorologického nebezpečného jevu,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám