Hlavní obsah

Věci veřejné opustil místopředseda Jarolím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím opouští stranu. V pondělí o tom informoval své stranické kolegy. Obecných důvodů, proč stranu opustil, Jarolím vyjmenoval více, nic konkrétního ale neřekl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Jarolím

Článek

„Jde o situaci vně společnosti, uvnitř véček a o mé osobní postoje a osobní život. Ptám se, zda má smysl dělat politiku, když k volbám chodí 35 procent lidí a zda má smysl se zabývat protikorupční činností, když to nikoho z novinářů nezajímá,“ řekl Právu.

Jarolím dodal, že kvůli svému působení nyní bude chodit tři roky na soudy. Z politiky úplně neodchází, ponechá si funkci zastupitele v Teplicích a chce nadále spolupracovat s tamějším klubem VV. Dodal, že si rezignaci na post místopředsedy dlouho rozmýšlel. Přesné důvody odchodu z véček však uvést nechtěl. „Věřím tomu, že když odcházíte z nějakého vztahu, ať už osobního či pracovního, není dobré věci vířit,“ doplnil.

Klasnová chce s Jarolímem ještě mluvit

Šéfka poslanců a první místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová Právu řekla, že Jarolímovu rezignaci písemně obdržela v pondělí. „Uvedl, že za tím jsou osobní a pracovní důvody. Budu s ním o tom ještě chtít mluvit, ale je mi jasné, že, když se něco rozhodne udělat, tak to udělá,“ uvedla.

VV chystají volební konferenci na začátek ledna kvůli chystanému odchodu Radka Johna z postu předsedy. Je možné, že na Jarolímovo místo strana nikoho nezvolí.

Jarolím letos v dubnu dobrovolně opustil post místopředsedy VV poté, co vyzval ministry za VV, aby opustili vládu. [celá zpráva]

Následně byl na stejný post zvolen na červnové volební konferenci strany. To již VV působily v opozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám