Hlavní obsah

Nečas: Pro vítězství ODS ve volbách jsem připraven na vše

Právo, Lukáš Bek, Marek Přibil

Nový celostátní lídr ODS do květnových voleb Petr Nečas odpovídal na otázky Práva týkající se nejbližší budoucnosti strany a jeho funkce v ní.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas

Článek

Cítíte se na roli kandidáta na premiéra?

Já jsem kandidoval v roce 2002 na předsedu ODS a jednoznačně jsem se přihlásil k tomu, že jednoznačně beru součást této kandidatury, že jsem jakožto volební lídr v případě úspěchu ve volbách i kandidátem na premiéra. Čili v tomto není žádný nesoulad.

Dva měsíce před volbami není úplně běžné získat tuto roli.

Ano, připouštím. Nicméně takto se stalo a já jsem ten krok udělal vědomě a jsem připraven pro vítězství ODS ve volbách na vše.

Budete přetiskovat billboardy, které jsou s Mirkem Topolánkem?

Vzhledem k tomu, že naše kampaň je zaměřena na značku a na program, a nikoli na pana předsedu, naše billboardy s panem Topolánkem nesouvisí.

Bez ohledu na výkonnou radu věříte, že budete mít jasnou podporu vaší strany?

Já jsem přesvědčen, že ODS chce vyhrát volby, a bude tudíž podporovat svého lídra.

Jaká bude teď role Mirka Topolánka?

I pan předseda tady řekl, že nějaká dlouhodobá dichotomie v tomto není možná, takže určitě nejsme pod nějakým umělým časovým presem. Ty věci mají technický charakter, kdy předseda strany má i určité administrativní povinnosti.

Jak to tedy vůbec bude s vedením strany? Topolánek zůstává předsedou, statutárním místopředsedou je David Vodrážka a vy jste lídrem a kandidátem na premiéra. Nebude teď ODS vést jakýsi triumvirát?

Není to vůbec žádný triumvirát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám