Hlavní obsah

Ani láska a kvalitní sex nezabrání mužské nevěře

Winchester

Pokud muži tvrdí, že své partnerky podvádí, jen když mají nedostatek kvalitního sexu či lásky ve stávajícím vztahu, pak lžou. Podle britského sociologa Erica Andersona muži nejsou z evolučního hlediska monogamní a současné nastavení společnosti je ani nenutí se monogamii podřizovat.

Foto: Profimedia.cz

Podvádění je pro muže norma, nikoli výjimka.

Článek

„Monogamie vyloučila muže z činnosti, jíž se chtěli věnovat nejvíce… Podvádění je pro muže norma, nikoli výjimka,“ tvrdí profesor Anderson vyučující na britské University of Winchester.

Podle něj je čas, aby společnost začala uctívat sexuálně otevřené vztahy a koexistovat společně bez hierarchie a hegemonie. Z jeho vlastního průzkumu mezi vysokou školu studujícími muži – kteří byli heterosexuální i homosexuální – vyplynulo, že své partnery podvedlo 78 procent zadaných. „Podváděli, i když milovali svůj protějšek a chtěli s ním zůstat,“ tvrdí Anderson.

Podle něj by muži měli spíš podvádět a skrývat to, než říkat protějškům, že chtějí sex mimo vztah. Ublíží tím méně. „Když muži podvádějí jen pro sex, nikoli pro milostné aférky, pak opravdu milují své protějšky. Ale pokud nepodvádějí jen pro sex, pak by měli vztah ukončit,“ tvrdí Anderson.

Reklama

Související témata:

Související články

Virtuální vztahy lze považovat za nevěru

Nalézt hranici mezi nevinností a hříchem je těžké zvláště pak u virtuálních vztahů. Díky nejmodernější technice se tak stále více lidí ocitá na tenkém ledě....

Výběr článků

Načítám