Hlavní obsah

Pohodlné svetry nejen na domácí lenošení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leden je tu a s ním přichází i nevlídné počasí. Využijte toto období a vytvořte si doma atmosféru ve skandinávském stylu hygge. Co vám nesmí chybět? Příjemné světlo svíček, horká čokoláda nebo káva, dobrá knížka a huňatý svetr!

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Článek

Hygge je dánské slovo vyjadřující pohodový přístup k životu, spjatý s pohodlným bydlením a uměním najít si něco krásného v každém okamžiku. Dlouhé noci vybízejí ke zvolnění a dělání věcí, na které jindy přes rok není čas.

Ať už zvolíte vyšívání, malování, čtení nebo třeba zkoušení nových receptů, chybět by vám neměl kvalitní svetr, který pohladí vaši pokožku a zahřeje tělo.

Vybírat můžete mezi nespočtem druhů, ale pokud se chcete skutečně odměnit, vsaďte na kašmírový model. I tenký svetr z tohoto přírodního materiálu totiž zahřeje a zároveň je k pokožce velmi šetrný.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč. H&M, 2999 Kč. H&M, 3999 Kč. Only (prodává Zoot), 1149 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Tchibo

Trendy v zimní obuvi pro rok 2022

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 4399 Kč. Cellbes, 999 Kč. Svetr, Levi's, orientační cena, 1800 Kč. Vesta, F&F, 399 Kč

Povánoční výprodeje jsou navíc tím pravým časem, kdy si dopřát luxusnější materiály za méně peněz. Vsadit můžete také na vlněný svetr, pod který se ale hodí obléct si spodní vrstvu například z bavlny, aby vás neškrábal na těle.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Co se týče střihu, v zimě jistě oceníte klasický kardigan, tedy prodloužený svetr bez knoflíků. Vsadit můžete také na vesty z kvalitní ovčí příze nebo klasické svetry.

Foto: archiv firmy

Kašmírové svetry a kalhoty značky Falconeri. Ilustrační foto

Foto: archiv firmy

Svetr, Cellbes, 1199 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Kardigan, Kama (prodává Ovečkárna), 3890 Kč. Šedý svetr, Factcool, 419 Kč. Kašmírový svetr, Marks & Spencer, 3499 Kč. Svetr s límcem, Cellbes, 1199 Kč

Co se týče barevné palety, inspiraci můžete opět najít v severském minimalismu. Neutrální odstíny jsou navíc snadno kombinovatelné a jen tak se neokoukají.

Foto: archiv firmy

Kašmírový kardigan, Marks & Spencer, 4399 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy v zimní obuvi pro rok 2022

Nový rok je tu. Ujistěte se, že do něj vykročíte pravou nohou a co víc, v nových botách! Ať už sáhnete po elegantních kozačkách, trendy kotníčkových botách na...

Výběr článků

Načítám