Hlavní obsah

Modelka s nevyvinutou rukou si dokázala podmanit svět módy

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shaholly Ayersovou lidé zrazovali od jejího snu stát se modelkou. Narodila se totiž s jednou nevyvinutou rukou v oblasti lokte. Po těžkém dětství a letech šikany se bez ohledu na své okolí rozhodla vystoupit ze své bubliny a stala se úspěšnou modelkou, která fotí kampaně a účastní se přehlídek v italském Miláně nebo americkém New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Na některých fotografiích není její postižení vůbec poznat.

Článek

Shaholly Ayersová se kvůli svému postižení celý život potýkala s různými komplikacemi. Ve škole jí nebylo dovoleno chodit na tělocvik, i přes její snahu dostat se alespoň do basketbalového týmu byla vedením odmítnuta. Tyto zkušenosti ji velmi zocelily - když se tak začala zajímat o modeling, slovo „ne” už nebrala jako odpověď.

Před více než deseti lety, při studiu na vysoké škole, se Shaholly snažila oslovit několik modelingových agentur. Jeden z agentů jí tvrdě odpověděl, že se modelkou nikdy nestane, protože nemá obě ruce. „Snažila jsem se mu sice vysvětlit, že nosím protézu a mohu tak plnohodnotně předvádět a prodávat oblečení, ale nevyšlo to,“ uvedla Shaholly pro Today Style.

Foto: Profimedia.cz

Shaholly Ayersová

Neúspěch jí ale nedal spát, rozhodla se tak sestavit si vlastní portfolio bez pomocí agentur. Spolupracovala s fotografy, začala pracovat v buticích, pro které chtěla předvádět. Její snaha se po čase vyplatila - v roce 2015 dostala možnost předvádět oblečení pro značku FTL Moda v rámci Týdne módy v New Yorku.

Následovala lukrativní spolupráce s americkým řetězcem Nordstrom, v rámci které nafotila snímky do jejich oděvního katalogu, další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Nyní je Shaholly zaměstnaná v digitální marketingové firmě a zároveň pracuje jako modelka. I přes svůj hendikep doufá, že jednoho dne bude moci dělat modeling na plný úvazek.

Foto: Profimedia.cz

Shaholly Ayersová v zákulisí

Foto: Profimedia.cz

Shaholly Ayersová na přehlídce

Reklama

Výběr článků

Načítám