Hlavní obsah

Ferreira vede tenisovou vzpouru proti ATP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SCOTTSDALE

V řadách tenisových profesionálů narůstá nespokojenost s asociací ATP, která má zastupovat jejich zájmy. 'Vzbouřenci' chtějí během dvou týdnů založit konkurenční Mezinárodní mužskou tenisovou asociaci (IMTA). "Nesnažíme se ATP zničit, ale chceme někoho, kdo nám bude naslouchat. A to ATP není," řekl Jihoafričan Wayne Ferreira, který rebélii vede.

Foto: Martin Tesařík

Král, princ Jasoň a Bystrozraký.

Článek

Tenisté nejsou spokojení například se systémem, jaký ATP zavedla pro přerozdělování prémií na grandslamových turnajích. "To je jeden z bodů. Ale nejde jen o peníze, kdyby byl tohle jediný důvod, pak by stačilo, kdybychom se obrátili na ATP," prohlásil Ferreira. "Věcí, se kterými jsou hráči nespokojení, je víc," dodal s tím, že profesionálům vadí zejména to, že jim nikdo v ATP nenaslouchá.

Šéf ATP hledá věrné

S tím souhlasí i Španěl Alex Corretja, i když jako člen rady ATP stojí na druhé straně pomyslné barikády. "Wayne se na okruhu ATP pohybuje už řadu let a občas máme všichni pocit, že by nám ATP mělo víc naslouchat," nechal se slyšet Španěl. "Jsem jedním z těch, kteří patří pod ATP a jsem na to pyšný. Ale někdy mám dojem, že ne všechno funguje, jak má," poznamenal. Zároveň varoval tenisové funkcionáře, aby nepodceňovali nespokojené hráče. On sám již s Ferreirou jednal. "Myslím, že ATP pomalu chápe, že když něco požadujeme, že je to pro naše dobro a ne jen nějaký vrtoch," uvedl Corretja v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Nemám nic proti šéfovi ATP Marku Milesovi, naopak ho respektuji, ale měl by uznat, že si hráči zaslouží být vyslyšeni," tvrdí Španěl.

Miles je momentálně na turnaji ve Scottsdale a snaží se mezi hráči sehnat dost věrných, s nimiž by odrazil útok rebelů. Ti sice neplánují, že by založili nový okruh turnajů, kterým by pak konkurovali ATP, ale na organizaci, jejímž prostřednictvím budou s ATP jednat, trvají. Novou zaštiťující organizaci IMTA mají v plánu představit už za dva týdny na turnaji v Miami.

Reklama

Výběr článků

Načítám