Hlavní obsah

Jemen ničí občanská válka a hladomor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudajda

Tak vypadá v reálu občanská válka v Jemenu, napsal německý deník Bild a zveřejnil fotografii na kost vyzáblé dívky Sajdy Ahmad Baghiliové. Dívce je pouhých 18 let. Fotograf agentury Reuters její snímky pořídil v nemocnici v přístavu Hudajda.

Foto: Profimedia.cz

Na smrt vyhublá dívka Sajda Ahmad Baghiliová

Článek

Organizace spojených národů varuje, že je hladomorem ohroženo zhruba 7,6 miliónu obyvatel Jemenu. Lidé trpí nejen nedostatkem potravin, ale jsou odstřiženi od pitné vody a lékařské péče. Kolem 2,1 miliónu, z nichž je 1,3 miliónu dětí trpí akutní podvýživou.

Foto: Profimedia.cz

Dívce je osmnáct let.

Na katastrofální situaci v zemi se podepsal vleklý konflikt mezi vládou a šíitskými rebely. V zemi se bojuje od roku 2014, kdy šíitští Húsíové obývající sever země s podporou Íránu obsadili metropoli Saná a postupovali dále na jih.

Od loňského března jemenskou vládu podporuje koalice vedená Saúdskou Arábií. Podle údajů OSN při konfliktu zahynulo více než 10 000 lidí, především civilistů a ze svých domovů uprchly více než dva milióny lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám