Hlavní obsah

Indové pálili cigaretami dívku, která vyšla z baru

Dillí

V severoindickém městě Guwahati v pondělí zadrželi další dva muže, kteří se před týdnem podíleli na masovém ponižovaní a týrání dívky, která vyšla z baru. Skupina asi patnácti mužů jí strhala šaty a přes půl hodiny ji bila a pálila cigaretami. Nikdo jí nepřišel na pomoc. Nezasáhla ani policie, uvedly listy Daily Mail a India Today.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvacet mužů surově ztlouklo ženu na ulici

 
Článek

Muži napadli dívku před týdnem pozdě večer, když vyšla z baru Club Mint. Chytili ji, cloumali s ní a tahali ji za vlasy. Postupně z ní strhali oděv, pálili ji cigaretami a bili.

Celá událost vyšla najevo, protože si útok natočil novinář. Lidé okolo jen přihlíželi, přestože dívka křičela o pomoc.

Policii trvalo tři čtvrtě hodiny, než dorazila na místo útoku, i když je údajně stanice od místa útoku vzdálená asi kilometr.

Nejprve byli zadrženi čtyři útočníci, poté policie zatkla další dva. „Počet zadržených osob v případě pondělního zneužití činí šest,“ řekl starší superintendant Apurbba Jabon Barua.

Policii popohání premiér státu

Policie dostala v neděli od premiéra státu Asám Taruna Gogie 48 hodin na dopadení dalších sedmi útočníků. Jejich tváře visí na plakátech ve městě. Cílem je především dopadnout údajného iniciátora akce Amarjyotiho Kalitu.

Policie je pod tlakem, protože nereagovala dostatečně rychle. Barua také oznámil, že byl suspendován policista Subhan Barua. Ustaven byl i zvláštní vyšetřovací tým.

Jeden z členů týmu Alka Lamba řekl k osudu dívky: „Po celém jejím těle jsou stopy po pálení cigaretami. Zvířecí zacházení s touto nešťastnou dívkou překročilo meze.“ Dodal, že zbylých sedm podezřelých musí být urychleně zadrženo: „Představují hrozbu pro naše matky a dcery.“

Indická média nepíší o motivu útoku. V zemi však nepanuje rovnoprávnost. V řadě oblastí není akceptovatelné, aby ženy kouřily na veřejnosti, nebo samy chodily do barů. Takové ženy se mohou stát terčem útoků. Napadená dívka vyšla z baru a neměla na sobě tradiční oděv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám