Hlavní obsah

Střelba v Londýně: čtyři zranění, stav sedmileté dívky je vážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při střelbě nejspíš z automobilu utrpěli v Londýně zranění čtyři lidé, tři ženy a sedmiletá dívka. Její zranění jsou život ohrožující, uvedla agentura Reuters. Incident se odehrál poblíž kostela, kde se zrovna konal pohřeb, informovala britská policie. Zatím nebyl nikdo zadržen.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Vyšetřování střelby v Londýně

Článek

Neznámí pachatel či pachatelé stříleli nedaleko vlakového nádraží Euston. Dívka byla převezena do nemocnice a její stav zůstává kritický. Stejně tak byly hospitalizovány i tři ženy ve věku 41, 48 a 54 let.

„Probíhá vyšetřování a na povrch vyplývají stále nové detaily incidentu. Zatím nebyl nikdo zadržen,“ uvedla londýnská policie. „Incident se odehrál v blízkosti kostela, kde se konal pohřeb. Podle prvotního šetření byly výstřely vypáleny z jedoucího vozidla, které poté z místa činu udjelo,“ dodala policie. Vyzvala všechny, kteří by z místa činu měli jakékoli videozáběry, aby se obrátili na policii.

Podle britského bulvárního list Daily Mail byly oběti střelby účastnicemi pohřbu matky s dcerou, který se odehrával v nedalekém kostele.

Londýnský starosta Sadiq Khan označil střelbu za „velice znepokojivou“. Jak dodal, je v úzkém kontaktu s metropolitní policií, aby se dozvěděl, co se stalo.

Do texaské restaurace vtrhl lupič. Zákazník ho zastřelil

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám