Hlavní obsah

V Glasgow je během ekosummitu stovce policistů zle. Panují obavy z mezinárodního ohniska

Glasgow
Aktualizováno

Více než stovka policistů, kteří bděli nad bezpečím asi 30 tisíc účastníků klimatického summitu v Glasgow, se necítí dobře a čeká v samoizolaci na výsledky PCR testů. Upozornil na to server Daily Mail s tím, že panují obavy, že by slet světových lídrů mohl zapůsobit jako obří mezinárodní ohnisko covidu. Do Skotska totiž zamířily delegace z více než 200 zemí.

Foto: Profimedia.cz

Demonstranti za důkladnější ochranu klimatu v ulicích Glasgow

Článek

Na posouzení, zda mělo pořádání konference o boji se změnami klimatu nějaký vliv na epidemiologickou situaci v Glasgow a jeho okolí, je příliš brzy. Z náhlých zdravotních potíží stovky policistů ale lze podle listu Daily Mail vyvozovat, že bude nemocných přibývat.

Šíření koronaviru v Glasgow může navíc přispět fakt, že jeho obyvatelé nejsou naočkovaní v takové míře jako ve zbytku země. Z 344 tisíc obyvatel skotské metropole jich stále nemá v sobě dvě dávky vakcíny 38 tisíc, tedy zhruba každý jedenáctý.

Leyenová zdolala 50 km mezi Vídní a Bratislavou soukromým tryskáčem

Evropa

Kolik strážců zákona ochořelo, nechce skotský policejní sbor z taktických důvodů upřesnit. Podle zjištění deníku Scotsman newspaper potíže nahlásilo 103 příslušníků.

Velitelé toto číslo nechtějí komentovat, ujišťují ale, že zajištění bezpečnosti na konferenci, který bude skotská metropole hostit do pátku 12. listopadu, není ohroženo.

KOMENTÁŘ: Zásadní problém klimatické konference v Glasgow – Thomas Kulidakis

Komentáře

Na bezpečnost konference v Glasgow dohlíží 10 tisíc policistů, z toho sedm tisíc bylo do města vysláno z jiných koutů Spojeného království.

Nákaza samozřejmě neohrožuje jen je, ale i obyvatele města a samotné účastníky summitu, a to i ty prominentní. Pozitivní test na koronavirus už měl starosta Los Angeles Eric Garcetti, který pracovně posnídal s premiéry Norska, Švédska, Barbadosu a Vietnamu nebo britskou ministryní zahraničí Lizz Trusovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám