Hlavní obsah

Slovensko trápí bouře a záplavy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřky, které provází intenzivní déšť, trápí západní a střední Slovensko. Nejhorší situaci zažívají obyvatelé obce Belá v okrese Nové Zámky. Celý den tam hasiči odstraňují následky bouře, která se obcí prohnala ve středu večer. Obec už přitom zpustošila v sobotu bouře, kvůli níž byl vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovensko trápí bouře a záplavyVideo: Hasiči SR

 
Článek

„Ve středu večer přívalová vlna z polí zalila rodinné domy a sklepy. Na místo dorazil bagr, s jehož pomocí hasiči odkláněli vodu mimo zastavěné území,“ uvedli hasiči. Dobrovolní a profesionální hasiči vybudovali rovněž bariéru z pytlů s pískem, která vodu odklonila.

Foto: Hasiči SR

Obec Belá po středeční bouřce

Ještě horší situaci zažívají v obci Oravce v okresu Banská Bystrica, kde bojují s vysokou vodou už dva týdny. Obec opakovaně zasáhla vlna vody, bláta a kamení. Web sme.sk uvedl, že takovou situaci nepamatují ani tamější nejstarší obyvatelé. „Za posledních 14 dnů zaplavila voda naši obec snad desetkrát,“ řekla starostka obce Anna Filipčová.

Hasiči zasahovali také v lokalitách Plášťovce a Želiezovce, kde odstraňovali stromy spadlé na silnici.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu pro pět okresů Trenčínského kraje, pro okres Bytča v Žilinském kraji, pro okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov a Považská Bystrica.

Reklama

Výběr článků

Načítám