Hlavní obsah

Slovenské studentce vletěla do hlavy živá labuť

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Studentka Mária (22) vystupovala v Bratislavě z autobusu, když jí přímo do hlavy narazila labuť. Dívku se zraněním odvezla sanitka do nemocnice. Případ se stal v úterý večer a ve čtvrtek o něm informoval deník Nový čas.

Foto: Profimedia.cz

Labuť spadla přímo na studentku vystupující z autobusu. Ilustrační foto

Článek

Podle svědků letělo nad tímto místem hejno labutí a jedna najednou začala padat k zemi.

„Spadla pravděpodobně z vysílení právě ve chvíli, kdy vystupovali studenti z autobusu. Dopadla přímo na jednu dívku, kterou odvezla sanitka. Labuť na místě uhynula. Všichni jsme byli z této události v šoku,“ líčil situaci jeden ze svědků.

Studentce původem z Považské Bystrice se po úderu točila hlava, utrpěla odřeniny nosu a rukou. Po ošetření ji propustili. „Majka je už doma a je v pořádku. Byla to kuriozita, teď už se tomu smějeme,“ uvedl bratr zraněné studentky.

Ornitolog Jozef Chavko si na podobnou situaci nepamatuje. „Je to velmi kuriózní případ. Labutě jsou totiž zvyklé i při velkém vysílení nabrat poslední síly a doletět na nějakou pevnou plochu. Muselo se stát něco zvláštního, když takhle nečekaně narazila do člověka,“ uvedl Chavko.

Ornitolog dodal, že labutě letí většinou rychlostí 40 až 50 kilometrů v hodině a váží čtyři kilogramy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám