Hlavní obsah

Řím zakročí proti přemnoženým krysám, ve městě jich je na sedm milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Říma se rozhodlo zakročit proti přemnoženým krysám, které se vyskytují zejména v okolí hojně navštěvovaného Kolosea, oblíbeného mezi turisty. Italská metropole o víkendu začala velkým úklidem nahromaděných odpadků, teď bude klást nástrahy k odchytu a hubení hlodavců. Těch žije v Římě na sedm milionů, uvedla podle serveru BBC Sabrina Alfonsiová, která má na starosti recyklaci odpadu.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

„V hlavním městě je kolem sedmi milionů krys, což znamená, že na každého Římana připadá zhruba dvě a půl krysy. Některé jsou ale viditelnější než jiné, a proto jsme začali s touto akcí,“ uvedla Alfonsiová podle agentury ANSA.

Vedení města ke kroku přiměla videa množství krys pobíhajících okolo Kolosea, která turisté zveřejnili na sociálních sítích a která měla mnoho zobrazení. Alfonsiová vysvětlila, že hlodavce přitahují hromady odpadků, které u památek zanechávají právě turisté. Horké letní počasí navíc situaci ještě zhoršuje, turisté odkládají více plastových lahví a odpadky silněji zapáchají.

Řím má problémy se svozem odpadu dlouhodobě. Ve městě se často hromadí, popelnice přetékají a odpadky leží jen tak na hromadách na ulicích.

Na Novém Zélandu se snaží vyhubit všechny krysy a potkany

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám