Hlavní obsah

Milionář se bránil lupiči železnou tyčí, půjde za to do vězení

– Londýn
Novinky, Vladimír Michna, DailyMail.com

Britský podnikatel a milionář Munir Hussain napadl a zahnal železnou tyčí lupiče, který se s nožem v ruce a dvěma komplici vloupal do jeho domu a ohrožoval jeho rodinu. Hussain za svoji odvahu nebyl britskými úřady pochválen, ale naopak odsouzen na dva a půl roku do vězení. Lupič byl vězení ušetřen.

Článek

Třiapadesátiletý podnikatel byl v Buckinghamshire spolu se svoji rodinou svázán a přinucen ležet na zemi skupinou lupičů vedenou letitým kriminálníkem Waledem Salemem. Ti vtrhli do domu s maskami na obličejích.

Podnikateli a hlavě rodiny Hussainovi se z pout podařilo dostat a zaútočil na Salema železnou tyčí. Za tuto “příliš násilnou odplatu” si nyní odsedí 30 měsíců ve vězení. Naopak lupič Salem do vězení poslán nebyl a je na svobodě. Podnikatelův syn Tokeer, který rodině přišel na pomoc, dostal 39 měsíců vězení.

Soudce John Reddihough si podle svých slov možné námitky veřejnosti uvědomuje. Avšak pokud by přistoupil na to, že si Salem zasloužil takovou odplatu od napadeného, utrpěla by tím vláda zákona, říká.

Kdyby lidem bylo dovoleno brát zákon do vlastních rukou a vykonat trest na údajném útočníkovi místo toho, aby spravedlnost vykonávala justice, potom by zkolabovala vláda zákona představující charakteristický znak naší civilizované společnosti
Soudce John Reddihough

“Kdyby lidem bylo dovoleno brát zákon do vlastních rukou a vykonat trest na údajném útočníkovi místo toho, aby spravedlnost vykonávala justice, potom by zkolabovala vláda zákona představující charakteristický znak naší civilizované společnosti," řekl soudce.

K drastickému incidentu došlo již  minulý rok v září. Husasain se svoji ženou a třemi dětmi se vrátil z mešity v období ramadánu, doma již byli tři maskovaní lupiči.

Všichni byli svázáni, ale jednomu Hussainovu synovi se podařilo utéct a zalarmovat dalšího bratra Tokeera, bydlícího o dům vedle. Mezitím se o záchranu pokusil i Hussain a  vrhl na útočníky stůl. Poté s jeho přivolaným synem povalili Salema k zemi.

Na zahradě jej poté oba bili baseballovou tyčí, jednou železnou tyčí a hokejkou. Salemovi způsobili frakturu lebky a poškození mozku. Kvůli lupičově stavu bylo rozhodnuto o tom, že si trest neodpyká ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám