Hlavní obsah

Kosmetická firma Dove čelí kritice, v reklamě na mýdlo proměnila černošku v bělošku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Dove se omluvila za kontroverzní reklamu, která měla podle kritiků rasistický podtext. Pozdvižení výrobce kosmetiky vyvolal sérií obrázků, jež se objevily na Facebooku. Je na nich vyobrazena černoška, která si vysvleče tričko a vybledne na bělošku. V pozadí je přitom přípravek Dove.

Foto: repro Twitter

Stažená reklama na Dove

Článek

„Obrázek, který jsme přednedávnem umístili na Facebook, se minul zamýšleným cílem zastupovat ženy různé barvy pleti. Hluboce litujeme pohoršení, jež vyvolal,“ uvedla společnost Dove na vysvětlenou.

Dove zřejmě chtěla sdělit, že jsou jeho výrobky vhodné pro všechny barvy pleti.

Reklamní kampaň na Facebooku už byla zastavena, uživatelka této sociální sítě se jménem Nay the mua si ale obrázek uložila a prostřednictvím internetu ho rozšířila dál.

Není to poprvé, co se na společnost Dove, patřící pod nadnárodní gigant Unilever, snesla podobná kritika, upozornila BBC. V roce 2015 na jednom ze svých výrobků informovala, že je vhodný pro „normální“ i tmavou pleť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám