Hlavní obsah

Doufám, že hniji v pekle, vzkázal dvojnásobný vrah před svou smrtí

Novinky, coe
Shrewsbury

Muž, který v únoru v britském městě Oswestry gumovou palicí ubil svou manželku a dcerku, předtím, než sám spáchal sebevraždu, nechal děsivý vzkaz na rozloučenou. Mimo jiné v něm stojí: Doufám, že hniji v pekle. Vzkaz spolu s dalšími okolnostmi týkajícími se hrůzného činu byl ve čtvrtek citován před soudem nižší instance v Shrewsbury. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Důvodem dvojnásobné vraždy a sebevraždy byly podle vyšetřování obchodní neúspěchy osmačtyřicetiletého Hugha McFalla. Ten letos 5. února gumovým obuškem ubil jak svou 56letou manželku Susan, tak jejich 18letou dceru Francesku. Poté se ve svém květinářství oběsil.

Na rozloučenou zanechal ručně psaný vzkaz a na vrata rodinného domu upevnil ceduli určenou jeho švagrovi. Bylo na ní napsáno: Nechoď dovnitř. V samotném vzkazu McFall napsal: „Můj svět (Frankie a Susan) právě skončil. Miloval jsem je tak, že to nikdo nemůže pochopit. Jedna moje část chce zůstat naživu, abych na ně mohl dále myslet. Bolest je příliš veliká.“ Dále se omlouvá svým příbuzným a zakončuje: „Se vším je konec. Doufám, že hniji v pekle.“

Během vyšetřování vyplynulo najevo, že McFall bankrotoval a čelil policejnímu stíhání kvůli podezření z nekalých machinací s fakturami, na něž upozornil jeho hlavní odběratel Stan´s Superstore. Obchod znamenal pro McFalla 95 procent všech příjmu, po ukončení spolupráce se ocitl zcela bez prostředků. Stan´s Superstore přišel McFallovým přičiněním během sedmi let o 306 tisíc liber (devět miliónů Kč) a právě v únoru došlo ke klíčové schůzce jeho zástupce s květinářem. Den po ní následovaly obě vraždy a sebevražda.

"Nemohu tě nechat trpět"

Podle pitevní zprávy McFall uhodil v ložnici svou spící manželku jednou do hlavy a tato rána byla smrtelná. Dceru pak uhodil pětkrát do hlavy a odtáhl ji k ženě do postele v ložnici. Tam je také našla policie. Na polštáři v posteli Francesky nechal vzkaz: „Miluji tě více než cokoli, co jsem kdy miloval. Nemohu tě nechat trpět.“ List byl podepsán - táta.

Po vraždách McFall zatelefonoval policii a udal se. „Prosím zajeďte do mého domu. Zabil jsem ženu a dceru. Moc je miluji.“ Nahrávka se zprávou byla přehrána u soudu. Po ukončení hovoru McFall svůj mobil rozšlapal.

Policisté při prohlídce domu zabavili také dva počítače a jejich analýzou vyšlo najevo, že McFall měl velkou zálibu v prohlížení pornografie a seznamování se s prostitutkami. Také shromažďoval velké množství informací o viru HIV a AIDS. Podle soudu v jeho pozdějším jednání mohla hrát roli obava, že je právě tímto virem nakažen.

Dále bylo zjištěno, že rodina se svými příjmy bez větších problémů vyšla, květinář byl však už v roce 2003 vyšetřován kvůli nejasným finančním transakcím. Pro tvrzení, že McFall měl nedostatky v účetnictví obchodu Stan´s Superstore, však soud nenašel dost důkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám