Hlavní obsah

V tlačenici na fotbalovém stadionu v Salvadoru zemřelo 12 lidí

El Salvador
Aktualizováno

Při tlačenici na fotbalovém stadionu v Salvadoru přišlo v sobotu večer o život dvanáct lidí. Plyne to z aktualizované bilance. S odvoláním na policii o tom v neděli informovaly agentura AFP a stanice BBC. Další lidé jsou podle místních médií zraněni, nejméně dva z nich kriticky.

Foto: ČTK/AP

Na stadionu zůstali ležet zranění

Článek

Původně se uvádělo, že obětí je devět a jsou mezi nimi dvě ženy. Všechny oběti jsou starší 18 let. Ošetřeno bylo přes 90 lidí. Mnoho z nich včetně dětí skončilo v nemocnici.

Podle webu salvadorského listu La Prensa Gráfica se neštěstí odehrálo na stadionu Cuscatlán v hlavním městě 6,3milionové latinskoamerické země během utkání mezi týmy Alianza a FAS.

Tlačenice nastala, když se na stadion pokusili dostat lidé v době, kdy byly brány zavřené. Lidé se pak pokoušeli odstranit zátarasy u vchodu.

Na záběrech na sociálních sítích je vidět řadu bezvládných těl na stadionu a také mnoho lidí, jak se z místa snaží dostat pryč. Utkání bylo kvůli neštěstí přerušeno.

Podle policie se zřejmě prodávaly na zápas falešné vstupenky. Vyšetřovány však budu i týmy, manažeři, vedení stadionu i ligy a fotbalová federace, uvedla stanice BBC.

Dron natočil pád tribuny při býčích zápasech v Kolumbii: Čtyři mrtví, 500 zraněných

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám