Hlavní obsah

Výstava Pavla Kantorka potěší návštěvníky zoologické zahrady v Ústí nad Labem

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden připravil za finanční podpory Statutárního města Ústí nad Labem a ve spolupráci se Zoologickou zahradou Ústí nad Labem výstavu humoristy Pavla Kantorka nazvanou Ze života šelmy. Výstava, která zpestří návštěvníkům prohlídku zoologické zahrady, bude otevřena 15. září a potrvá do 31. října.

Foto: Barbora Horešovská

Kůra - Kantorkův vtip z výstavy

Článek

Výstava pod širým nebem nabídne humorné zpestření pro všechny návštěvníky ústecké zoo a bude příhodně umístěna u pavilónu šelem. Ke zhlédnutí bude vystaveno 45 velkoformátových vtipů, jejichž hlavními postavami jsou nejoblíbenější zvířata autora – kočky.

Pavel Kantorek umí skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Humorné kresby vytváří jak na základě do důsledku domyšlených znalostí o chování koček, tak alegorických vtipů, kde zvířata pouze demonstrují lidské chování. Výstavu ocení děti i jejich doprovod.

Součástí výstavy bude také panel s informacemi o životě a díle profesora Kantorka

Profesor Pavel Kantorek je nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabývá studiem vesmíru a času. Sám  propojení vědecké a humoristické kariéry považuje za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“

Reklama

Výběr článků

Načítám