Hlavní obsah

Ústecké Městské sady hostily jubilejní 15. ročník festivalu Cesta k nám

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 7. června proběhl v Městských sadech v Ústí nad Labem jubilejní patnáctý ročník festivalu pro zdravotně postižené s názvem Cesta k nám.

Foto: Jiří Růzha

15.ročník festivalu Cesta k nám v Ústí nad Labem - slavnostní zahájení

Článek

Od brzkého rána bylo v Městských sadech velmi rušno, stavěly se přístřešky, stánky, atrakce a hlavně se na místní jeviště stěhoval celý ansámbl skupiny The Tap Tap. Po deváté hodině začali přijíždět i další účinkující z různých spolků a zařízení.

Při slavnostním zahájení, kde se všichni dozvěděli, že celý festival mají na svědomí dva kamarádi, majitelé firem JP production a BEMA production (www.superkoncerty.cz), kteří přijímali od všech gratulace za konání 15 ročníku. Následovaly zdravice představitelů Města Ústí nad Labem. Výkonný ředitel společnosti Autodrom Most předal zástupci spolku Cesta k nám (www.cestaknam.cz) 20 volných vstupenek na závodní víkend.

Celý festival, ostatně jako již minulé ročníky, moderovali Inka Rybářová a klaun Rybka. Bez nich si již Cestu k nám ani nedovedeme představit. Uvedli na začátek slavnou skupinu The Tap Tap. Následovalo téměř hodinové vystoupení. Muzika skvělá, všichni se velmi dobře bavili.

Program pokračoval přesně podle plánu. Pro všechny, účinkující a návštěvníky byla připravena spousta doprovodných programů hlavně pro děti, nechyběly ani skákací hrady, kolotoče, houpačky, střelnice, ani různé stánky s občerstvením. Taneční vystoupení stíhalo hudební. Nejvíce rozproudili krev diváků bubeníci z Rytmy Ostrava a závěrečná kapela Terezky. Prakticky se tančilo celých 5 hodin, co festival trval.

Festivalu Cesta k nám se zúčastnila řada sociálních zařízení nejen z Ústeckého kraje: Lucarino Dance Libochovice, Taneční klub Boubelky z MPS Louny, Taneční skupina Krajánci z Domova Krajánek Jesenice, Divadelní skupina z Dětského Domova Ústí nad Labem, hudební skupina AJETO z Domov Sulická Praha, taneční skupina z Helias Ústí nad Labem, Divadelní soubor Jednou nohou venku, hudební skupina Terezky z DZR Terezín, hudební skupina RYTMY z Čtyřlístku Ostrava. Jako host vystoupil klaun Fíla.

Počasí se vydařilo, nebylo ani horko ani zima, nálada účinkujících skvělá, vše klapalo téměř na minutu přesně. Patří díky všem pořadatelům ze spolku Cesta k nám z. s. A hlavně všem účinkujícím a divákům. Pro účinkující bylo zajištěno malé občerstvení ve formě rautu.

Jen škoda, že to tak rychle uteklo, domů se všichni rozcházeli strašně neradi. A již nyní se těší na další ročník.

Reklama

Výběr článků

Načítám