Hlavní obsah

Stavba křižovatky skončí dřív, řidičům v Sokolově se uleví

Novinky, Alena Lochmannová

Řidiče projíždějící Sokolovem v současnosti trápí problém s přestavbou okružní křižovatky v Kraslické ulici, kde je částečně uzavřen průjezd a v době ranní a odpolední špičky se v místě tvoří kolony.

Článek

Přestavba, kterou hradí ministerstvo financí z peněz státu na zahlazování následků těžby a kterou provádí společnost Eurovia CS, měla kompletně trvat až do 19. září bez možnosti objet úsek jinou trasou. Kraj však vyjednal zkrácení první etapy prací a zprovoznění obousměrného provozu nejpozději do 6. září.

Konkrétně jde o stavbu silničního obchvatu městyse Svatava s napojením na silnici druhé třídy č. II/210. V rámci této stavby se právě upravuje i stávající okružní křižovatka v ulici Kraslická na výjezdu ze Sokolova směrem na Kraslice.

„Kvůli komplikacím v dopravě a stížnostem řidičů jednali zástupci naší Krajské správy a údržby silnic, kteří provádějí technický dozor, se zhotovitelem stavby o tom, jak by se situace dala urychleně změnit. Výsledkem je skutečnost, že první část stavby, tedy stavební úpravy kruhového objezdu a odvodnění, bude dokončena nejpozději do 6. září. Právě tehdy bude na křižovatce opětovně spuštěn obousměrný provoz,” uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.  

Druhou část stavby spočívající v pokládce asfaltových vrstev stavebníci dokončí opět za částečné uzavírky v termínu od 16. do 19. září.

Mezitím se také zhotovitel stavby a město Sokolov dohodli na zajištění řízení provozu strážníky městské policie v dobách dopravních špiček. Na řízení provozu se podílí rovněž Policie ČR. Díky tomuto opatření a vstřícnosti ze strany města i policejních složek došlo k výraznému zkrácení čekacích dob pro průjezd uzavírkou v provozně disponovaných časech.

„Děkujeme občanům města Sokolova, řidičům a ostatním účastníkům provozu za pochopení a trpělivost a věříme, že přijatá opatření zlepší situaci při průjezdu probíhající stavbou, která bude kompletně dokončena v závěru září a následně začne plnohodnotně sloužit veřejnosti,” uzavřel ředitel Krajské správy a údržby silnic Zdeněk Pavlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám