Hlavní obsah

Šestý ročník veletrhu motocyklů Motosalon přichází s řadou novinek

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší středoevropský veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motosalon se již blíží. Ten letošní přinese celou řadu novinek. Svou účast potvrdila většina velkých značek. Brány veletrhu se otevřou 5. března na výstavišti v pražských Letňanech a potrvá do 8. března.

Foto: Archiv Motosalonu

CRAZY DAY

Článek

Jako jediný tuzemský motocyklový veletrh získal šestý ročník Motosalonu gesci Svazu dovozců automobilů (SDA) – motocyklové sekce a podporu Sdružení automobilového průmyslu (AIA).

Zajímaví hosté na zahájení

Tradiční zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek 5. března odhalením nové motorky Karla Abrahama pro nadcházející sezónu MotoGP za účasti kaskadéra a testovacího jezdce Pepy Sršně a známých motocyklistických tváří.

Karel Abraham je jediný český zástupce v MotoGP a odstartuje svoji pátou sezonu v královské kubatuře. Model pro rok 2015 bude vybaven nejmodernějším litrovým závodním motorem z produkce továrny Honda. Díky pneumaticky ovládaným ventilům má motor větší výkon oproti konvenčnímu motoru, který dosud Abraham používal. Česká motocyklová jednička by díky tomu mohla více konkurovat jezdcům na úrovni elitní desítky MotoGP. Motocykl veřejnosti poprvé předvede sám Karel Abraham, o víkendu pak bude fanouškům k dispozici na stánku Masarykova okruhu v hale 4.

V neděli proběhne slavnostní vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku. Nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat buď na internetových stránkách anebo přímo na veletrhu MOTOSALON. Vyhlášení ankety MOTOCYKL ROKU proběhne v poslední den konání veletrhu, tedy 8. března.

Svou účast potvrdila většina velkých značek: Honda, Suzuki, Yamaha, Harley-Davidson, Triumph, BMW, Aprilia, Moto Guzzi, Indian, Royal Enfield, Kymco, Kentoya, čtyřkolky Access motor, TGB, Artic cat,  BRP, JourneyMan a další výrobci. Objeví se i nové značky, které na Motosalonu ještě nevystavovaly. Návštěvníci se mohou těšit na novinky pro rok 2015, včetně několika národních premiér.

Kaskadéři, spanilé jízdy, autogramiády

Každý bude mít možnost si otestovat skútr a zájemci o silnější stroje se budou moci zúčastnit spanilých jízd značky Yamaha po okolí. Účast slíbila řada zajímavých hostů z řad závodníků a známých motorkářů.

V rámci veletrhu je připravený profesionální doprovodný program, kde známý motocyklový jezdec a kaskadér Miroslav Lisý, mnoho násobný mistr ČR a 3. jezdec v Evropě v trialu, bude připraven popřít fyzikální zákony na motocyklu. Celá motoshow sám moderuje za pomoci bezdrátového mikrofonu.

Můžete se těšit na akrobatické vystoupení, spojené s jízdou na zadním a předním kole, skoky na automobilu, nácviky bezpečné jízdy, správné brzdění a vyhýbací manévr. Vystoupení bude třikrát denně po dobu dvaceti minut od pátku do neděle. Focení a autogramiáda je samozřejmostí. 

V rámci Teenager Day se budou moci návštěvníci seznámit s technikou správné jízdy na motocyklu, nebude chybět instruktáž pro spolujezdce či simulace nehody a další doprovodný program nachystaný speciálně pro tento den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám