Hlavní obsah

Řidič osobního automobilu přejel do protisměru a srazil motocyklistu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkým zraněním motocyklisty skončila v pondělí 10. června o půl desáté večer nehoda na silničním tahu v Buchlovských horách na Kroměřížsku.

Foto: Policie ČR

Motocykl zničený při nehodě.

Článek

„Sedmatřicetiletý zahraniční řidič osobního automobilu jel ve směru od Buchlovic na Kožušice. V úseku klesání při průjezdu levotočivou zatáčkou z doposud přesně nezjištěných příčin přejel přes dvojitou plnou čáru do protisměrného jízdního pruhu a tam se čelně střetl s protijedoucím motocyklem,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Čtyřiačtyřicetiletý motorkář utrpěl při nehodě těžké zranění. Záchranáři ho převezli do nemocnice ve Zlíně. Řidič osobního auta byl zraněn lehce. Jeho dva spolujezdci vyvázli bez úhony.

„Dopravní policisté, kteří nehodu na místě vyšetřovali společně s kriminalisty, vyloučili požití alkoholu u řidiče automobilu dechovou zkouškou. U motorkáře vzhledem k jeho vážnému zranění nařídili provést odběr krve na alkohol v nemocnici,“ dodala policejní mluvčí.

Na automobilu vznikla předběžná škoda třicet tisíc korun, na motocyklu šedesát tisíc korun.

Nehodou se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám