Hlavní obsah

Praha se chystá na večer progresivního rocku s Riverside a Tides From Nebula

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 5. května vystoupí v pražském klubu Exit Chmelnice dva zástupci kvalitní polské rockové scény, která má světové jméno od 70. let díky veličinám jako SBB nebo Czesław Niemen.

Foto: Petr Hejna
Článek

Kapela Riverside, která letos slaví první dekádu své muzikantské činnosti, se představí poprvé českému publiku a veze sebou další stylově spřízněnou partu ze země barev polské orlice Tides From Nebula.

Praha má to potěšení být zahajovacím místem narozeninového turné. Na první poslech rozhodně by nikdo netipoval, že se jedná o projekt zrozený v zemi bývalého socialistického bloku. I inspirace a spřízněnost s veličinami jako Pink Floyd, Pocupine Tree, Tool, Opeth nebo The Mars Volta, v souvislosti s jejich tvorbou zmiňovaná, je zdárně patrná na jejich nahrávkách, od debutu Out of Myself (2003) po titul Anno Domini High Definition (2009). Posledním počinem je letošní EP Memories in My Head, jakási paralela k Voices in My Head z r 2005. Naživo se tedy mají příznivci progresivního rocku zaručeně na co těšit.

Riverside zahrají ve složení Mariusz Duda (zpěv, baskytara, akustická kytara), Piotr Grudziński (kytara), Piotr Kozieradzki (bicí) a Jacek Melnicki (klávesy, vokály), předskokanem jim budou zmiňovaní Tides From Nebula, koncert začíná ve 20:00, Exit Chmelnice, Koněvova 219, Praha 3

Další informace od pořádající agentury http://www.obscure.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám