Hlavní obsah

Pohodové nedělní odpoledne ve stylu první republiky v zámeckém parku v Hořovicích

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti Víkendu otevřených zahrad jsou zájemci srdečně zváni do zámeckého parku v Hořovicích, kde mohou společně s celou rodinou strávit příjemné a pohodové odpoledne plné zábavy.

Foto: Libor Knížek

zámek Hořovice - Pohodové nedělní odpoledne ve stylu první republiky

Článek

Již třetím rokem se zámek v Hořovicích účastní celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad. Tato akce, která nejen otvírá návštěvníkům běžně nepřístupné zahrady, vnáší také nový život do běžně zpřístupněných parků.

Zámecký park v Hořovicích, jako národní kulturní památka, je pro návštěvníky otevřen celoročně. Jednou do roka, právě v polovině června, však ožívá duchem první republiky. Návštěvníci, nezřídka v dobových kostýmech, se mohou zaposlouchat do tónů promenádního koncert, pobavit se vystoupením žongléra a prohlédnout si novou kolekci společenských a svatebních šatů.

Samozřejmostí je komentovaná prohlídka parkem, či si s dětmi zahrát zajímavé venkovní hry, které budou volně k zapůjčení. Dále se můžete těšit na bohaté občerstvení, či si objednat piknik. Novinkou letošního roku jsou dva trvalkové záhony u altánu, v anglické zahradě, osazené pivoňkami.

Toto a mnohé jiné můžete zažít v neděli 14. června od 13:00 hodin. Vstupné je zdarma a návštěvníci v dobových kostýmech jsou zvláště srdečně vítáni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám