Hlavní obsah

Podnapilá babička se čtyřletým vnukem chtěla ukrást alkohol

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odpoledne vyjeli strážníci ze čtvrtého pražského obvodu do nákupního centra v Olbrachtově ulici. Ostraha tam zadržela agresivní pachatelku drobné krádeže, která měla u sebe nezletilé dítě.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Pracovník ostrahy hlídce sdělil, že se žena pokusila přes pokladnu pronést v kabelce láhev tvrdého alkoholu v hodnotě 100 Kč. Po kontrole  totožnosti, se starší žena ihned ke svému protiprávnímu jednání přiznala. Byla velmi podrážděná, měla výkyvy nálad a projevovala se značně vulgárně,” informovala mluvčí MPP Irena Seifertová. 

Hlídka pojala podezření, že je pod vlivem alkoholu. „Na dotaz, čí je chlapec, které ho má s sebou,  uvedla, že je to její vnuk a hlídá ho dceři. Žena sice souhlasila s provedením orientační dechové zkoušky, ale úspěšně se to povedlo až na po patnácté. Důvodem byla ženina značná opilost a krátké doby výdechu. Nakonec strážníci ženě naměřili 2,28 promile alkoholu v dechu," doplnila mluvčí. 

Operační středisko  vyrozumělo sociální pracovnice, která kontaktovala rodiče chlapce. Ti si ho vzápětí přijeli vyzvednout. Celý případ bude dále řešit odbor sociální ochrany dětí příslušného městského úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám