Hlavní obsah

Orchestr Glenna Millera se vrátí do Česka

Novinky, Matěj Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci legendárního swingového hudebníka Glenna Millera se mají opět na co těšit. Jeho orchestr znovu zavítá do České republiky a slibuje dechberoucí show. Během ledna příštího roku vystoupí v devíti českých a moravských městech.

Článek

Jeho desky bývaly ve strašlivých válečných letech jedním z mála rozptýlení pro vojáky i civilní obyvatele. Hudebník Glenn Miller se svými skladbami nesmrtelně zapsal nejen do historie hudby. Jeho následovníci v nejslavnějším swingovém orchestru světa se nyní vrací do České republiky se sérií unikátních koncertů.

Jak prohlásil kapelník skupiny Wil Salden, orchestr každé dva roky mění svůj program, ale známé skladby jako Moonlight Serenade nebp In The Mood tvoří neoddiskutovatelnou součást všech vystoupení. Mimo jiné prozradil, že pro Českou republiku připravují v rámci turné speciální melodie.

Turné začne 7. ledna v Plzni a během devíti dní navštíví orchestr postupně Pardubice, Hradec Králové, Olomouc, Ostravu, Prahu, Brno, Zlín a Ústí nad Labem.

Glenn Miller patřil se svými skladbami k nejposlouchanějším hudebníkům celého dvacátého století. Za jeho slávu mohl i jeho pochmurný a tajuplný konec. 15. prosince 1944 měl odletět z Británie do Paříže koncertovat pro vojáky, kteří nedávno předtím francouzské hlavní město osvobodili od německé okupace. Letoun však beze stopy zmizel nad kanálem La Manche a vrak letadla ani Millerovy ostatky nebyly nikdy nalezeny.

Související témata:

Výběr článků

Načítám