Hlavní obsah

Opilý řidič náklaďáku narazil do stromu a z auta utekl

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až s tříletým pobytem za mřížemi může počítat šestatřicetiletý řidič ze Zlínska, který si ve čtvrtek 13. června bez vědomí svého bývalého zaměstnavatele vypůjčil jeho nákladní automobil. Před jízdou se ještě notně posilnil alkoholem.

Foto: Policie ČR

Po nárazu do stromu řidič z místa nehody utekl.

Článek

„Ve Zlíně však před třiadvacátou hodinou nezvládl odbočovací manévr a narazil do stromu. Po havárii vystoupil z vozidla a utekl,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení začali po řidiči pátrat a záhy ho našli ležet opodál v příkopu. Zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2021 za opakovanou jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek.

„Dechová zkouška u muže ukázala téměř dvě promile alkoholu, vyšetření na přítomnost drog řidič odmítl. Později policisté zjistili, že náklaďák, s nímž havaroval, si vzal bez vědomí majitele, svého bývalého zaměstnavatele,“ řekla policistka.

„Řidič policistům vysvětlil, že před jízdou vypil dvě piva a několik panáků tvrdého alkoholu. Proto muže z obce na Zlínsku zadrželi a odvezli do policejní cely,“ sdělila Monika Kozumplíková.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči podle policejní mluvčí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky. Dopravní policisté společně s kriminalisty zjišťují veškeré okolnosti, které se k havárii vztahují.

Reklama

Výběr článků

Načítám