Hlavní obsah

Nymburský půlmaraton opět v rekordních číslech

Novinky, Diana Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední dubnová neděle přilákala pod nymburské hradby 632 běžců, což je o 82 více, než tomu bylo loni. Novinkou letošního ročníku byl program pro děti ve spolupráci s Centrem pro všechny.

Foto: Diana Váňová

Nymburský půlmaraton pošesté

Článek

Letošní závod Nymburský půlmaraton a čtvrtka byl náročný, protože v neděli 22. dubna panovalo neobvykle slunečné počasí s teplotami kolem 23 °C - a bylo to znát i na míře vypitých iontových nápojů připravených na občerstvovacích stanicích. Nicméně fanoušků a diváků přišlo letos více než loni, aby mohli podpořit výkony 640 závodníků.

Tento rok zvýšila svou popularitu trať na 10 km, kterou letos nejlépe zdolal Matěj Kracman s časem 00:35:26. Nejlepší ze 170 žen byla Markéta Vávrová s časem 00:45:01, která jen o 28 sekund předběhla Danu Jiřičnou.

Nový časový rekord půlmaratonské trati přijel opět pokořit marocký profesionální atlet Abdelkabir Saji s časem 01:08:14, za kterým o šest minut déle přiběhl orientační běžec Jan Procházka, který se později svěřil, že běžel svůj první půlmaraton.

Nejlepší ženou na půlmaratonské trati byla Ivana Sekyrová s časem 01:24:58.

Registrace na sedmý ročník Nymburského půlmaratonu se spustí opět v září a organizátoři věří v účast přes sedm stovek závodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám