Hlavní obsah

Noční prohlídka hradu Malenovice podruhé – a letos naposled

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více tmy a ještě více napětí slibují pořadatelé návštěvníkům druhé prázdninové noční prohlídky na hradě Malenovice u Zlína. Ta se uskuteční v sobotu 16. srpna od 20 do 23 hodin. Další příležitosti toulat se sami v noci po hradě se milovníci romantiky dočkají až příští sezonu.

Foto: Barbora Janečková

Rytířské souboje na nádvoří hradu.

Článek

„Ve zbrojnici budou inscenovány živé obrazy, tentokrát na téma Dobývání hradu husity. A obáváme se, že na hradě může dojít i k vraždě,“ připustil řádění živlů, strašidel a podivných bytostí kastelán Luděk Bubeník.

Strašení je však spíše legrační a slouží hlavně k pobavení návštěvníků. Proto je prohlídka vhodná i pro rodiny s dětmi. „Počet dětí nás při červencové noční prohlídce mile překvapil, stejně jako množství návštěvníků, kterých bylo přes 700,“ podotkla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Stejný zájem veřejnosti čeká muzeum i tuto sobotu.

Noční prohlídka bude opět zahrnovat všechna divácky vděčná vystoupení. Skupina historického šermu a tance Berendal bude bavit návštěvníky na nádvoří i v interiérech hradu. Krásu orientálního tance připomene tanečnice Aaminah Safi a skupina Belly Delly.

A před vstupem do hradu budou krotit divoké ohně členové skupiny Fuerza del Fuego. „Noční prohlídka hradu je koncipována tak, že si návštěvníci přístupné interiéry hradu, včetně zoologické expozice, procházejí sami,“ připomněl kastelán. Lidé mohou potkat bílou i černou paní nebo se mohou podívat do hradní hladomorny na vězně.

Reklama

Výběr článků

Načítám