Hlavní obsah

Na Zlínsko se vrací štáb rodinného seriálu Kriminálka 5. C. V regionu stráví dalších 15 dnů 

Novinky, Magdaléna Hladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do regionu se po měsíční přestávce vrací štáb rodinného seriálu Kriminálka 5. C. Ten v kraji strávil během léta 30 natáčecích dnů a nyní ho čeká dalších 15. Na Zlínsko padla volba i díky dvoumiliónové podpoře Zlínského kraje. Filmaři přitom už stihli v regionu utratit odhadem čtyřnásobek této dotace.

Foto: Magdaléna Hladká

Herec Jan Dolanský při natáčení jednoho z dílů na hradě ve Zlíně-Malenovicích.

Článek

Seriál o partě dětí, která vyšetřuje případy spojené s pašováním exotických zvířat, vyvinula pro Českou televizi zlínská společnost Filmové ateliéry s. r. o. Její zástupce, producent Zdeněk Skaunic, seriál zasadil do Zlínského kraje záměrně: „Žiji tady, pracuji a vyrábím filmy desítky let. Netvrdím, že je Zlín pro natáčení ‚univerzálně‘ ideální, ale pokud je možnost od samotného počátku vývoje projektu specifika regionu zakomponovat do příběhu, tak to dělám vždy.“

Už na podzim příštího roku tak bude možné sledovat na ČT Déčku příběhy, kterým tvoří kulisu zlínské lokace. Díky spolupráci se slovenskou televizí a společností Alef Film & Media se Zlínský kraj dostane i na obrazovky slovenských diváků. Kromě této reklamy má ale natáčení pro region přínos i ve vzniku nových pracovních míst.

Do projektu je zapojeno šestnáct profesionálů ze zlínských produkčních firem, dále pak studenti nebo bývalí absolventi zlínských filmových škol. Filmaři spolupracují také s městem Zlínem, které jim coby ‚Filmová obec‘ poskytlo např. zábory zdarma. Tento i další servis štábu zprostředkovává regionální filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE.

Výroba třináctidílného seriálu zabere filmařům celkem šedesát čtyři natáčecích dnů. Čtyřicet z nich se odehraje na Zlínsku. V rámci již proběhlé etapy filmaři navštívili místa jako park Komenského, trh Pod kaštany, ulici Kvítkovou a Soudní, hotel Moskva nebo areál Svit. Natáčelo se také v okolí Zlína. Například na hradě v Malenovicích, u Otrokovic, v Holešově či Želechovicích.

V druhé části natáčení, která má proběhnout v období od 30. 8. do 26. 9., filmaři zavítají např. do ZOO Lešná, místní zahrádkářské kolonie nebo letiště ve Štípě. Právě tam se bude ohrávat velká scéna se zatýkáním skupiny pašeráků. A ani tentokrát nebudou na place chybět známé osobnosti – Bolek Polívka, Lenka Krobotová, Jan Dolanský nebo Miroslav Táborský.

Reklama

Výběr článků

Načítám