Hlavní obsah

Jel vrátit lahve od piva, skončil v nemocnici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocyklista, který v noci ze soboty na neděli převážel na Tachovsku na svém motocyklu bednu s prázdnými lahvemi od piva, nezvládl řízení a musel být z místa nehody transportován rychlou leteckou záchrannou službou do nemocnice.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Motocyklista, který v noci ze soboty na neděli převážel na Tachovsku na svém motocyklu bednu s prázdnými lahvemi od piva, nezvládl řízení.

Článek

Devatenáctiletý mladík se v sobotu večer na svém motocyklu Jawa 350 vydal po místní komunikaci II. třídy ve směru na Novou Ves na jihu Plzeňska. S ohledem na skutečnost, že na nádrži svého motocyklu přepravoval bednu s prázdnými lahvemi od piva, lze se o účelu jeho cesty pouze dohadovat.

Při projíždění levotočivé zatáčky však mladík podcenil své řidičské schopnosti, nepřizpůsobil jim rychlost a stejně tak nedbal technického stavu komunikace, nezvládl řízení a vyjel mimo dopravní komunikaci. Havaroval tak v pravém silničním příkopu.

Mladý muž utrpěl v důsledku této nehody zranění a bylo nutné jej leteckou záchrannou službou přepravit do nemocnice.

"Policisté zjistili, že motocyklista neměl při jízdě nasazenou přilbu a že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Navíc k jízdě užil motocykl, který nesplňoval technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Technická prohlídka na motocyklu byla totiž platná do srpna roku 2000," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jersáková.

Jersáková dále informovala, že odhadovaná škoda na motocyklu se pohybuje ve výši 5000 Kč a policisté se případem nadále zabývají.

Lékařské vyšetření by mělo ukázat, zda nebyl mladík při jízdě pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Reklama

Výběr článků

Načítám