Hlavní obsah

Je libo parohy s vínem? Obojí bude v Kyjově

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plný vína, slivovice, zpěvu a překvapivě i paroží bude nejbližší víkend na Slovácku. Kromě vyhlášeného koštu pálenek v Kelčanech (od 14.00) nebo speciálního koštu zaměřeného na málo pěstované odrůdy vína v Hovoranech (od 13.00) bude sobota na Kyjovsku patřit i velké přehlídce mysliveckých trofejí.

Foto: Zdeněk Šmýd

Pěvecké sbory v Kyjově přivítají jaro.

Článek

Myslivci Slovácka se v sobotu 23. března v kyjovském kulturním domě od 8.00 do 17.00 pochlubí tím, co v uplynulém roce ulovili. Tradičně bývají k vidění trofeje jelení, daňčí, srnčí, ale také mufloní nebo liščí. Pořadatelé si navíc připravili i zvěřinové hody a vlastní košt vína.

Kyjov ale o víkendu ukáže i svou hudební tvář. V neděli se koná tradiční akce Jarní zpívání. Před radnicí se představí od 14.00 sedm mužských i ženských pěveckých sborů. Pořadem provedou s humorem sobě vlastním místní ženy ze sboru Tragačnice. K zakousnutí budou zabíjačkové speciality, k zapíjení samozřejmě víno.

Reklama

Výběr článků

Načítám