Hlavní obsah

Invalida si vymyslel loupežné přepadení, peníze totiž utratil za prostitutku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepadení v bytě neznámou ženou nahlásil 11. ledna mladý invalida. Žena mu měla odcizit 20 tisíc korun. Kriminalisté odhalili, že si mladý muž přepadení vymyslel a peníze utratil za prostitutku.

Foto: Policie ČR

Údajná žena, která měla přepadnout invalidu.

Článek

Třiadvacetiletý invalidní mládenec nahlásil přepadení v jeho bytě v ulici Kubištova v Praze 4 s tím, že ho měla navštívit žena asi okolo třiceti let. Ta ho po otevření dveří měla zatlačit do bytu takovou silou, že upadl. Poté měla prohledat byt a odcizit dvacet tisíc korun. Více se o případu můžete dočíst zde.

Kriminalisté víc než měsíc pátrali po ženě neznámé totožnosti. Spolu s mladíkem vytvořili i identikit, který média zveřejnila. Pátrání se zdálo bezvýsledné, až došlo k zásadnímu zlomu.

Mladík u opakované výpovědi kriminalistům přiznal, že se žádná loupež nestala a vše si vymyslel. „Chtěl před rodiči zakamuflovat pravý důvod zmizení finanční hotovosti. Celou částku - a to bezmála dvacet tisíc korun - muž zaplatil za služby prostitutce,“ informovala v pátek pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám