Hlavní obsah

Hravé odpoledne na farmě - i letos velký zážitek

Novinky, Michal Chlumský

Hravé odpoledne na farmě Apolenka - hiporehabilitace se již zařadilo do plánovacích kalendářů rodin velkým písmem, svědčí o tom opakovaná účast více než 1000 návštěvníků. Projížďky na koni, zábavné a naučné soutěže, předvedení tanečního umu dětí, to vše vytvořilo mozaiku dokonale stráveného dne.

Foto: Marta Lindušková

Herec Josef Pejchal přebírá patronství na kozami z farmy Apolenka

Článek

Setkání na farmě ve Spojile tradičně uspořádalo sdružení neziskových organizací Koalice nevládek Pardubicka a sdružení Apolenka – hiporehabilitace. Představilo se na něm 22 neziskových organizací z celého Pardubického kraje, k vidění byla také výstava pardubického fotografa Tomáše Kubelky s názvem „Humans of Pardubice“.

Velkou událostí bylo převzetí patronátu nad kozami z Apolenky. Oficiálně se jejich patronem stala organizace Amalthea, která poskytuje podporu dětem a pěstounským rodinám. Amaltheu zde zastupoval pro změnu její patron, herec Východočeského divadla v Pardubicích Josef Pejchal. 

I tento rok probíhalo v Apolence křtění nových mláďat farmy. „Své jméno dnes dostal oslík Oskar a hřebeček pony Silvestr. Přeji jim mnoho elánu do života a spoustu dětských kamarádů, kteří je v Apolence navštěvují a nosí jim dobroty. Mám velkou radost, kolik dětí dnes zavítalo na farmu, aby poznalo život zvířat a užilo si zábavu s neziskovkami. Přesně proto podobné akce organizujeme,“ nechala se slyšet Miluše Horská, místopředsedkyně pořádající Koalice nevládek Pardubicka a místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR.

Hravé odpoledne se mohlo uskutečnit i díky podpoře Pardubického kraje. „Snažíme se neustále podporovat prospěšné akce neziskových organizací. Společně s neziskovkami chceme dávat prostor rodinám pro aktivní vyžití a společné trávení volného času. Letos jsme na Hravé odpoledne zavítali i s Rodinnými pasy, ty přijely s trampolínou, maskotem veverčákem Čendou a malováním na obličej. Setkání se velmi vydařilo, velký dík patří všem dobrovolníkům, bez jejichž zapojení by se akce neobešla,“ uvedl Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. 

Přijít si pohladit koníka nebo nakrmit lamu můžete do Apolenky i v dalších dnech. Hravé odpoledne na farmě je však jen jedno. Za rok na viděnou!

Reklama

Výběr článků

Načítám