Hlavní obsah

Harmonikáři si zahráli ve Skalné na 4. ročníku setkání s přáteli hasičů a harmonik

Novinky, Ivan Utěkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. srpna se na zahradě hasičské zbrojnice ve Skalné uskutečnilo již 4. setkání harmonikářů a jejich přátel. Osm harmonikářů a mnoho lidí si od 14:00 poslechlo, zazpívalo i zatancovalo na mnoho oblíbených písní v doprovodu tahacích harmonik.

Foto: Ivan Utěkal
Článek

Sobotní krásné odpoledne se ve Skalné opět mimořádně vydařilo nejen ke spokojenosti místních dobrovolných hasičů, kteří toto již 4. setkání harmonikářů zorganizovali, ale i ke spokojenosti harmonikářů a jejich posluchačů. Letos se sešlo osm harmonikářů kteří zahájili po 14. hodině společné hraní na své tahací harmoniky. Za zmínku stojí i dlouholetá hasička a harmonikářka paní Růžena Štěříková, která odstartovala tento 4. ročník uvítáním posluchačů k výtečné náladě, zpěvu a tanci. Jako první harmonikář pak zahrála a zazpívala spoustu pěkných písniček.

Pořádající hasiči zajistili ke spokojenosti návštěvníků na toto setkání dostatečné množství lavic se stoly a čistý zahradní areál s pláckem na tanec. Dále se v areálu nacházel stánek s bohatým výběrem pití, jídel a sladkostí. Zaujmul i druhý "Romanovo stánek", který vůní klobás a marinovaným masem lákal ke koupi těchto dobrot.

Veselí s bujarou náladou si lidé na této události s harmonikáři a místními hasiči užívali až do pozdních hodin a při loučení se už pomalu těšili na nadcházející 5. ročník, který by se měl opět konat příští rok na konci srpna ve Skalné v areálu zahrady hasičské zbrojnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám