Hlavní obsah

Gymnázium Čajkovského na akci Erasmus Day

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 12. října proběhla na olomouckém Horním náměstí celoevropská akce s názvem Erasmus Day, která má za cíl propagovat projekty financované skrz program Erasmus. Svůj projekt o slovanských věrozvěstech Cyrilovi a Metodějovi propagovalo Gymnázium Čajkovského.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Gymnázium Čajkovského bylo úspěšně vyhodnoceno v náročné konkurenci škol z celé České republiky se svým projektem Cyril a Metoděj – 1000 let, co nás spojuje a dělí. Od září 2017 probíhá tento dvouletý projekt, díky kterému mají možnost vybraní studenti gymnázia poznat své vrstevníky z partnerských zemí.

V rámci výzvy Erasmus Day se studenti Čajkárny rozhodli propagovat své aktivity v projektu na Horním náměstí v pátek 12. října dopoledne. Návštěvníci stánku si odnesli drobné dárky jako propisky, pastelky, odrazky nebo mohli ochutnat chorvatský štrúdl, který studenti dovezli z právě ukončené mobility do Chorvatska.

Akce se nesla po celou dobu v dobré náladě. U stánku se zastavovali kolemjdoucí všech věkových kategorií a oceňovali možnosti, které studenti mají. Díky projektu Erasmus financovaného Evropskou unií se studenti již podívali za svými kolegy do Řecka v loňském roce. Letos na jaře přivítala Čajkárna své partnery v Olomouci a na začátku října proběhlo zatím poslední setkání v Chorvatsku. Na jaře studenty čeká návštěva Bulharska.

Gymnázium Čajkovského se dlouhodobě snaží poskytnout svým studentům maximum v oblasti vzdělání a poznávání. Kromě projektu Erasmus škola podniká pravidelné zahraniční exkurze do Španělska (naposledy Madrid a okolí), výměnné programy do Španělska a Německa a v neposlední řadě množství exkurzí (vánoční Vídeň, Krakov apod.).

Vysokou úroveň podtrhují i návštěvy významných osobností z řad velvyslanců nebo europoslanců. Poslední velkou akcí byl exhibiční turnaj a beseda s hráči Sigmy Olomouc a známým fotbalistou Davidem Rozehnalem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám