Hlavní obsah

Gwyn Ashton & Magnum potěšili pražské publikum

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní vlahý předjarní večer 13. března rozžhavilo vystoupení charismatického blues rockera i britské legendy melodického rocku - uskutečnilo se v pražském hudebním klubu Exit Chmelnice.

Foto: Petr Hejna

Gwyn Ashton

Článek

Úvod koncertu patřil projektu Two Man Blues Army, kde spoluhráčem frontmana, kytaristy a zpěváka Gwyna Ashtona, je mladý bubeník Kev Hickman. Velšský rodák Ashton, vyrůstající a působící v Austrálii, v současnosti opět žije v Anglii, a tak se s ním občas u nás můžeme setkat.

Jednou z tváří jeho prezentace je uvedené dravé duo. K hutnému zvuku zdánlivě úsporného obsazení napomáhalo používání octaveru, barvitost zase střídání kytar - od Fendera Stracocaster po dvanáctistrunnou kytaru (používal i třeba barokně vyvedenou slide kytaru či hybrid el. kytary a dobra). Krom vlastních kompozic zazněla třeba bluesová klasika Born Under Bad Sign.

Turné kapely Magnum k vydání letošního alba The Visitation obsahovalo průběžně část materiálu z něj (Wild Angels, Mother Nature's Final Dance, Freedom Day, Black Skies a Spin Like a Wheel).

Průřez dlouholetou tvorbou zahájila kapela songem Back to Earth. Bbonus Chase the Dragon 1982, prvního album Kingdom of Madness z roku 1978 připomněla titulní skladba, On a Storyteller's Night z roku 1985 reprezentovaly písně How Far Jerusalem, Les Morts Dansant a All England's Eyes, stejnojmenná Vigilante oprášila titul roku 1986, v opět titulní Brand New Morning zabrousili Magnum do roku 2004, The Moonking a All My Bridges zase bylo nedaleké ohlédnutí k albu Into the Valley of the Moonking (2009). Přídavek Wild Swan z Wings of Heaven 1988 následoval titulní song již zmiňovaného alba On a Storyteller's Night.

Dva mírně rozličné hudební styly plně zaujaly naplněný klub a byla to taková hezká tečka za jarní tušení evokujícím týdnem

galerie fotografií (48) zde http://www.transfernet1.wz.cz/magnum.htm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám