Hlavní obsah

Galerie Dům broumovského kláštera zahajuje výstavní sezónu

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Dům, situovaná v zahradě broumovského benediktinského kláštera, zahájí v sobotu 6. května letošní sezónu vernisáží dvou výstav: Figurace mladé slovenské autorky Silvie Krivošíkové a Klášterní zahrada 2017 Jana Hendrycha.

Foto: archiv Silvie Krivošíkové
Článek

Vernisáž obou výstav v klášterní Galerii Dům odstartuje v 17 hodin a k výstavám promluví jejich kurátoři Petr Vaňous a Iva Mladičová. Výstava Figurace potrvá do 18. června, výstava soch Jana Hendrycha do 24. září.  

„Obrazy Silvie Krivošíkové lze na první pohled identifikovat jako modernistické. Na klasickou modernu navazuje v tom, co ji samotnou přežilo a co je stále aktuální, totiž osobní radost z konstrukce a struktury; svoboda k tomu, mít možnost vytvářet svět znovu, od nuly, po svém, a přitom, komparativně i deduktivně, přicházet na rozmanitost skutečného světa kolem sebe, z jehož bohatství autorka vyjímá pouze nepatrné fragmenty, osamostatňuje je na elementy a s nimi potom svobodně nakládá,“ uvedl kurátor Petr Vaňous.

Galerie Dům je přístupná v době konání výstav, denně od 9 do 17 hodin. Klášterní zahrada je přístupná volně, každý den od osmi do osmi. Ve dnech 16. 5. a 30. 5. od 16 hodin se v galerii uskuteční komentované prohlídky aktuálních výstav. Další termíny je možné domluvit dle individuálního zájmu návštěvníků. 

Reklama

Výběr článků

Načítám