Hlavní obsah

Basketbalisté Olomouce zabojovali a přehráli dosud neporažený Zlín

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svěřenci Michala Pekárka se přes vánoční přestávku intenzivně připravovali na tříkrálový souboj s dosud neporaženým Zlínem. Příprava se vyplatila a lídr tabulky poznal poprvé v sezoně hořkost porážky. Tým nyní vyhlíží olomoucké derby, ve kterém Basketbal Olomouc bude již 20. ledna hostit UP Olomouc.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Úvodní pětka domácích složená zejména z mladších hráčů vstoupila do utkání na výbornou. Domácí se ihned ujali vedení a v první desetiminutovce si vypracovali devítibodový náskok 24:15. Hráči pokračovali zejména v urputné obraně a následně zvýšili náskok až na patnáct bodů 36:21.

Zlín však ukázal svou kvalitu a postupně se dotahoval, až se v 27. minutě ujal dokonce vedení 50:49. Kouč Pekárek předal hráčům nové taktické pokyny a ti se následně opět dokázali bodově vzdálit soupeři. Hráči Zlína však ještě jednou utkání pořádně zdramatizovali a v 33. minutě svítilo na tabuli skóre 61:59.

Atmosféra na palubovce houstla a počet faulů se navyšoval, stejně tak hra trochu ztrácela na kráse, hráči to však vyvažovali velkým nasazením a odhodláním. Nakonec si domácí s přehledem pohlídali vedení, které vyjma půl minuty drželi po celý zápas.

„Musím pochválit všechny kluky. Šli jsme do zápasu jen v sedmi hráčích, protože náš kádr zasáhla chřipka. Dnes jsme viděli velmi bojový výkon a výbornou obranu. Kluci běhali a byli aktivní. Vypracovali jsme si až patnáctibodový náskok, ale poté trochu polevila koncentrace a udělali jsme zbytečné chyby. Naštěstí jsme se vždy zvedli a zase si postupně vybudovali náskok. Je to pro nás velmi důležité vítězství. Nyní se již těšíme na olomoucké derby. Našemu soupeři máme z prvního utkání co vracet. S tím souvisí, že bych rád pozval všechny fanoušky do Čajkarény. Opět po roce se pokusíme překonat rekord v návštěvnosti. A kdy jindy je to vhodné než na zápase dvou olomouckých celků,“ zhodnotil utkání a pozval fanoušky na derby kouč Michal Pekárek.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám