Hlavní obsah

Vánoční beránek udělá pod stromečkem radost dětem, jejichž rodiče si dárky nemohou dovolit

Začátkem září 2021 vznikl v Českých Budějovicích Nadační fond Gratia. Jeho posláním je pomoc rodičům samoživitelům a rodinám s malými dětmi, kteří se přechodně ocitli v nouzi, ačkoli doposud jejich život probíhal vcelku standardně. Jejich prvním projektem je Vánoční beránek, který potěší děti právě z těchto rodin.

Foto: Profimedia.cz

Nadace zajistí vánoční dárky pro potřebné.

Článek

„V souvislosti s koronakrizí řada rodin přišla o živobytí a nemohou si dovolit připravit svým dětem Vánoce, na jaké byly zvyklé. Se stejným problémem se potýkají i rodiny samoživitelů. Pokud je nákup vysněného dárku za hranou jejich finančních možností, rádi jim pomůžeme,“ přibližuje myšlenku Vánočního beránka ředitelka nadačního fondu Gratia Barbora Geny.

„Inspirovali jsme se projektem Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, který plní přání babičkám a dědečkům v domovech seniorů. My chceme dělat radost dětem, a tím alespoň trochu ulevit od starostí jejich rodičům.“

Proč právě Vánoční beránek?

„Každý zná koledu Jak jsi krásné neviňátko se slovy: Já ti nesu veselého, beránka ze stáda svého, s ním si můžeš hráti, libě žertovati. Vánoční beránek tedy symbolizuje dar pro děti,“ doplňuje Barbora Geny.

Rodiče mohou své děti registrovat na stránkách www.vanocniberanek.cz, kde bude i zveřejněna databáze dětských přání, kterou bude nadační fond průběžně doplňovat.

„Každý, kdo bude chtít pomoci, si vybere konkrétní dítě a splní mu přání. Dárce pak odešle peníze na účet Nadačního fondu Gratia a o ostatní už se postaráme. Objednáme vybraný dárek a pošleme ho rodičům. Všechny peníze použijeme ze 100 % ve prospěch dětí,“ ujišťuje ředitelka Nadačního fondu Gratia.

Podmínkami akce je věk dítěte do 14 let a doložení, že se rodič nachází v tísnivé životní situaci. Rodiče by měli zároveň souhlasit s tím, že na webových stránkách nadačního fondu bude zveřejněna fotka a křestní jméno dítěte a také krátký příběh, proč si dítě přeje právě tento dárek a z jakého důvodu mu ho Ježíšek nemůže přinést.

Celá akce potrvá do 20. listopadu, kdy databázi Gratia uzavře.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám