Hlavní obsah

Proč za novými vlasy do Istanbulu jezdí celá západní Evropa? Rozhodující je špičková úroveň místních klinik

Jak donutit vlasy znovu vyrůst? Ti, kdo mají problém s řídnutím vlasů, vědí, že spolehlivým a trvalým řešením je jejich transplantace. Transplantace vlasů v Turecku je mezi Evropany stále oblíbenější. Tento estetický zákrok je totiž právě v Turecku mnohem levnější než na Západě a péče přitom zůstává prvotřídní.

Foto: vlasyzturecka.cz

Vlasy dělají člověka. Objevte své nové já

Článek

Již více než 10 000 Čechů podstoupilo v Turecku transplantaci vlasů. Kvalita tamních klinik je totiž na vrcholné úrovni. Také z tohoto důvodu je pro Evropany oblíbenou destinací, a to nejen na transplantaci vlasů, ale i na další estetické zákroky. Víte, ve které klinice na vás čeká tým zkušených profesionálů?

Anketa

Už jste se někdy setkali s tématem transplantace vlasů?
ANO. Přijde mi to jako skvělá možnost mít opět husté vlasy.
66,9 %
ANO. Slyšel/a jsem o tom, že je to žádaný zákrok.
25,1 %
NE. O transplantaci vlasů slyším poprvé, je to zajímavá možnost.
8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 602 čtenářů.

Turecko jako estetická velmoc: Proč zvolit tuto zemi pro transplantaci vlasů?

Istanbul je právem považován za Mekku plastické chirurgie. Za transplantaci vlasů, která v Česku stojí kolem 150 000 korun, zaplatí zájemci v Turecku do 90 000 korun. V ceně je navíc ve většině případů také pobyt v hotelu nebo transfery z letiště.

Na koho se obrátit? Svěřte se do rukou těch, kteří vlasům rozumí

Na český trh vstoupila v roce 2023 Istanbulská klinika Health and Beauty, která zde vystupuje pod obchodní značkou Vlasy z Turecka. Majitelé firmy, která zastupuje tuto kliniku, se již o desetitisíce klientů starají ve svých pánských holičstvích Truefitt & Hill a Gentlemen Brothers. A bylo to právě deset let zkušeností s vlasy ve vlastní síti holičství Gentlemen Brothers, které zakladatele posunulo k dalšímu cíli – vrátit mužům sebevědomí a jejich vlasy.

Díky projektu Vlasy z Turecka si mohou čeští muži splnit sen o krásných vlasech na jedné z nejprestižnějších tureckých klinik. Klinika Health and Beauty působí na trhu více než 15 let a za tu dobu provedla přes 15 000 transplantací.

Foto: vlasyzturecka.cz

Tým odborníků z projektu Vlasy z Turecka se o vás kompletně postará

Naše kritéria pro výběr kliniky byla přísná a zaměřovali jsme se zejména na vysokou odbornost chirurgů a rozsah nabízených zdravotních služeb. Klinika Health and Beauty se specializuje na obsluhu mezinárodní klientely, která vyžaduje nadstandardní úroveň servisu. Klientela přichází zejména z Německa, Francie, Itálie a Spojených států.
Petr Kucek, spoluzakladatel společnosti Vlasy z Turecka.cz a český zástupce kliniky Health and Beauty

Výhody transplantací vlasů v Turecku pod značkou Vlasy z Turecka:

  • Individuální péče na klinice Health and Beauty – nejprestižnější klinice v Istanbulu
  • Cena je oproti českým klinikám výrazně nižší se zachováním špičkové úrovně zákroku
  • V ceně služby je zahrnuto vše (doprava, ubytování, operace, léky, pooperační péče, český zástupce)
  • Vstupní i pooperační prohlídka vlasovým specialistou
  • Český zástupce po celou dobu s vámi
  • Profesionální pooperační péče
  • Tisíce spokojených klientů

Jak transplantace vlasů probíhá?

Transplantace vlasů, někdy také označovaná jako „nastřelení vlasů“, představuje proces, při kterém dochází k přemístění vlasových folikulů z tzv. dárcovské oblasti do oblasti, která je postižena vypadáváním vlasů. K tomuto zákroku jsou použity výhradně vlastní vlasy, neboť transplantace vlasů od jiné osoby není možná. Doba trvání operace se pohybuje mezi 4 a 6 hodinami a závisí na množství transplantovaných štěpů.

Vlasový folikul (štěp). Vlasový folikul, často označovaný jako vlasový štěp, je tkáň obalující vlas, z níž vlas prorůstá. Skládá se z vlasové cibulky a je obklopen dvěma vlasovými pochvami. V podstatě jde o vchlípeninu kůže. K folikulu se ze spodní strany připojuje řídké vazivo a je zde zajištěno také cévní zásobení.

Foto: vlasyzturecka.cz

Vlasy vyrůstají na vlasaté části hlavy v množství cca 600 vlasů na cm2

Dárcovská oblast. Dárcovská oblast je místo na hlavě, kde je možné odebrat vlasový folikul. Jedná se typicky o oblast s nejvyšší hustotou vlasů, obvykle lokalizovanou na zadní části hlavy (týl).

Jak probíhá odběr štěpů? Odběr vlasových štěpů (folikulů) se provádí po oholení a dezinfekci dárcovské oblasti a po aplikaci anestezie. Pro vyjmutí štěpů se používá speciální dutý kruhový nástroj, který umožňuje jejich jemné vyjmutí. Vybrané štěpy jsou poté uloženy do speciálního roztoku a rozděleny podle počtu vlasů, jež z jednotlivých štěpů vyrůstají. Vlasové štěpy se pak přesunou do míst, kde vlasy chybějí.

Metody transplantace. Na klinice Health and Beauty provádí dvě nejrozšířenější metody transplantace vlasů (DHI a FUE), které jsou vybírány na základě jejich vysoké úspěšnosti. Nelze však jednoznačně určit, která metoda je lepší, neboť při výběru metody je nutné brát v úvahu individuální potřeby a zdravotní stav pacienta, stejně jako jeho očekávané výsledky.

Na první viditelné výsledky se můžete těšit zhruba za půl roku.

Foto: vlasyzturecka.cz / zpracování Seznam Brand Studio

Celým procesem transplantace vás provedou specialisté s vlastními zkušenostmi

TIP: Ke všem balíčkům dostanete navíc stříhání na rok zdarma v holičstvích Truefitt & Hill a Gentlemen Brothers.

Nejčastější mýty o transplantaci vlasů

  1. Nastřelení umělých vlasů. V oblasti péče o vlasy se nepracuje s umělými vlasy v pravém slova smyslu. Procedury jsou podobné transplantacím lidských orgánů. Transplantace je prováděna z vašich vlastních vlasů z oblasti, kde jsou dostatečně husté (například z temene hlavy), do oblastí, které jsou z různých důvodů řidší, jako jsou například kouty.
  2. Transplantované vlasy mám na celý život. Podobně jako třeba v případě stomatologické péče i zde připadá klíčový význam individuálním tělesným dispozicím klienta.
  3. Nejkvalitnější kliniky jsou jen v ČR. Služby v Turecku jsou nejen levnější, ale také kvalitní. Většina majitelů firem, které zprostředkovávají tyto služby v Turecku, transplantaci sami podstoupili. Z tohoto důvodu chtějí skvělou službu poskytnout i jiným. Navíc se setkávají s dehonestací tureckých klinik těmi českými. Podle všeho jde o konkurenční boj a o snahu o zastrašení klientů, kteří by mohli mít zájem o prestižní služby tureckých klinik.

Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě aneb Osobní příběh Marka Bažanta

Marek Bažant je spoluzakladatel projektu Vlasy z Turecka a sám se rozhodl pro transplantaci vlasů. Několik let před zákrokem začal pozorovat, že mu vypadávají vlasy. V té době se na stavu jeho vlasů začal podepisovat obrovský pracovní stres, špatná životospráva a další negativní faktory. Po několika neúspěšných pokusech o obnovu vlasů se začal intenzivně zajímat o transplantaci.

V první fázi ho zajímaly kliniky v ČR. V českých klinikách mu chyběla informovanost, zkušenosti lékařů či reference od pacientů. Částka za službu činila 230 000 korun, což mu připadalo astronomické. Začal se tedy poohlížet po klinikách v Turecku, které nabízely transplantaci vlasů. Po transplantaci vlasů si uvědomil, že kromě samotného zákroku vlastně nedostal dostatečné informace o tom, jak doma pokračovat v péči o transplantované vlasy. Mimo jiné to byl jeden z důvodů, proč se s majitelem sítě holičství Gentlemen Brothers Petrem Kuckem rozhodli vyhledat a kontaktovat jednu z nejprestižnějších klinik v Turecku Health and Beauty s návrhem, že ji budou zastupovat na českém trhu. Po intenzivní komunikaci s klinikou, která projevila velký zájem o zastoupení, vznikly Vlasy z Turecka. Vize tohoto týmového projektu je zvýšit povědomí o vysoké kvalitě estetických služeb v Turecku.

Foto: vlasyzturecka.cz

Marek Bažant před a po transplantaci vlasů

Podstoupení transplantace beru jako jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem kdy udělal. Nejenže mi to vrátilo sebevědomí a pomyslnou hřívu, ale konečně díky tomu vypadám i o několik let mladší.
Marek Bažant
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám