Hlavní obsah

Dvanáct lidí se zranilo při srážce dvou tramvají u Tančícího domu v Praze

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravu v centru Prahy komplikovala ve čtvrtek odpoledne nehoda dvou tramvají na Jiráskově náměstí u Tančícího domu. Zdravotníci ošetřili dvanáct lehce zraněných lidí. Záchranáři nejdřív kvůli nehodě aktivovali tzv. traumaplán pro situace s vyšším počtem zraněných, nakonec jej ale mohli odvolat. Několik tramvajových linek muselo být odkloněno.

Nehoda dvou tramvají u Tančícího domuVideo: Hasiči Praha

 
Článek

Nehoda se stala kolem druhé hodiny odpoledne na značně frekventovaném místě u nábřeží Vltavy. Informace o počtu zraněných se postupně upřesňovaly z počátečního odhadu šesti lidí na konečných dvanáct. Všichni jsou při vědomí, utrpěli zejména drobná poranění obličeje a lékaři je přepravili k vyšetření do několika nemocnic.

Hasiči uvedli, že nemuseli nikoho vyprostit a měli na starost hlavně technické zajištění následků nehody.

Zdravotníci aktivovali vzhledem k vyššímu počtu zraněných tzv. traumatologický plán. „Kontaktujeme zdravotnická zařízení ohledně kapacit pro poskytnutí následné péče pacientům,” uvedla po nehodě záchranka na Twitteru. Později ale mohl plán odvolán.

Sražené tramvaje u Tančícího domu v PrazeVideo: Novinky

Okolnosti nehody bude vyšetřovat policie, podle jejího mluvčího Jana Daňka jedna z tramvají zřejmě nedobrzdila a zezadu narazila do soupravy před sebou. „Je to mimo křižovatku, takže to do křižovatky nezasáhlo. Samozřejmě je omezena tramvajová i automobilová doprava, protože tam zasahují složky Integrovaného záchranného systému,” dodal Daněk.

Foto: HZS Praha

Nehoda tramvají na Jiráskově náměstí

Tramvajové linky místo nehody objíždějí. Podle informací na webu pražského dopravního podniku tramvaje číslo 17 jsou ze zastávky Palackého náměstí a linky 5 a 9 ze zastávky Zborovská odkloněny po trase Karlovo náměstí, Novoměstská radnice a dál po svých trasách.

Reklama

Výběr článků

Načítám