Hlavní obsah

Chtěl rekord, sestrojil sedm metrů dlouhý invalidní skútr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmapadesátiletý Kevin Nicks z malého města Chipping Norton v anglickém hrabství Oxfordshire sestrojil téměř sedm metrů dlouhý invalidní skútr. Smysluplné využití spíše nemá, šlo mu pouze o pobavení a překonání světového rekordu, který v minulosti v podobných disciplínách pokořil už dvakrát, píše agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdelší invalidní skútr na světě měří téměř sedm metrůVideo: AP

 
Článek

Nicks se do Guinnessovy knihy rekordů zapsal díky nejrychlejší motorizované kůlně a nejrychlejšího stavebního kolečka na světě. Nyní usiluje o další světové prvenství - v sestrojení nejdelšího elektrického invalidního skútru. Ten už ostatně dokončil a nyní čeká na uznání rekordu.

Podle agentury AP by se ovšem mělo jednat o formalitu, neboť dosavadní nejdelší invalidní skútr, sestrojený v roce 2019, dosahoval pouze 3,15 metru. Nicksova chlouba je více než dvakrát delší, měří přesně 6,7 metru.

„Když chcete překonat rekord, musíte ten předchozí zcela rozdrtit. A tak jsem sestrojil skútr tak dlouhý, jak jen to šlo,“ směje se Angličan, jenž se ve svém pracovním životě věnuje projektování a stavitelství.

Aby stroj zástupci z Guinnessovy knihy rekordů uznali, musí splňovat určitá kritéria. Nesmí mít například kolečka uprostřed a musí ujet alespoň 100 metrů. Skútr by měl Nicks oficiálně představit koncem měsíce na automobilové akci Straightliners automotive records.

Sestrojení mu trvalo tři dny

Nicks prozradil, že sestrojení stroje mu zabralo pouhé tři dny a že na dokončení projektu vynaložil celkem 180 liber (přes čtyři tisíce korun).

A jak ho celá myšlenka napadla? Klientovi opravoval běžný invalidní skútr, a tak ho napadlo podívat se, jaké světové rekordy v tomto odvětví existují. „Zjistil jsem, že nejdelší měří zhruba tři metry, tak jsem si řekl, že ho prostě překonám,“ svěřil se Brit.

„Tím, co dělám, chci inspirovat lidi, aby dělali zábavné věci. Měli bychom se neustále bavit a být trochu blázniví,“ uzavírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám