Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Carlos Marín

Manchester

Zpěvák Carlos Marín, člen kvarteta Il Divo, zemřel v neděli v nemocnici v britském Manchesteru. Podlehl koronavirové nákaze, píše server deníku Daily Mail. Bylo mu pouhých 53 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Carlos Marín na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

Španělský barytonista onemocněl během turné po Velké Británii. Jeho stav se zhoršoval, až skončil v nemocnici v Manchesteru, kde byl později uveden do umělého spánku. Povaha jeho onemocnění v té době nebyla známa, deník Daily Mail v pondělí napsal, že zpěvák navzdory očkování onemocněl covidem a zemřel v souvislosti s touto nákazou.

Jeho skon potvrdila skupina Il Divo na Twitteru: „S těžkým srdcem vám oznamujeme, že náš přítel a partner Carlos Marín zemřel. Bude chybět přátelům, rodině a fanouškům. Nikdo nenahradí jeho hlas ani jeho ducha.“

Zemřela vdova po diktátorovi Pinochetovi

Zahraniční

Carlos Marín se narodil v Německu, ale vyrůstal ve Španělsku. Své první album nahrál ve věku pouhých osmi let. Soutěžil v řadě španělských pěveckých soutěží a pravidelně vystupoval v televizi.

Mužský kvartet dal dohromady v roce 2003 Simon Cowell, inspiroval se spojením tří operních zpěváků známých pod názvem The Three Tenors (Tři tenoři), kterou tvořili Španělé Plácido Domingo a José Carreras a Ital Luciano Pavarotti.

Il Divo velmi brzo prorazil. O úspěších kvartetu vypovídá, že se mu podařilo prodat více než 30 milionů desek ve více než 33 zemích. Skupina je rovněž považována za průkopníky operního popu a na její živé koncerty se celosvětově prodalo více než dva miliony vstupenek.

Zemřel Michael Nesmith z The Monkees

Evropa

Na začátku prosince Marín zveřejnil video z ostrova Gran Canaria, v němž propagoval poslední část turné skupiny Il Divo. Poté vystoupil v Southendu, Bournemouthu a Brightonu. Na záběrech vypadá spokojeně a zdravě. Naposledy vystoupil 6. prosince, o dva dny později byl přijat do nemocnice.

Skupina musela 10. prosince odvolat naplánované koncerty v Hullu a Nottinghamu a oznámila, že se přesouvají na příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám