Hlavní obsah

Vybíjená bude mít předpremiéru v Londýně

Právo, Zbyněk Vlasák

Netradiční akcí se vydá na svou cestu kinosály česká komedie Vybíjená, adaptace stejnojmenného románu Michala Viewegha. Tvůrci se rozhodli promítnout ji nejprve londýnskému publiku. Předpremiéra se bude konat v sobotu 7. března v kině The Prince Charles Cinema ve West Endu.

Foto: Falcon

Hlavní mužské role ve Vybíjené ztvárnili Ondřej Sokol, Michal Suchánek a Richard Genzer. Všichni tři se objeví i na předpremiéře.

Článek

„Když jsme natáčeli v Londýně Show Jana Krause, objevili jsme náhodou organizátora kulturních akcí pro tamní českou a slovenskou komunitu. Byli jsme zrovna v období příprav Vybíjené, a tak nás napadlo představit nový český film našim krajanům v Londýně na mimořádné předpremiéře,“ říká producent snímku Rudolf Biermann.

„Ten nápad se mi velmi líbil, jednak protože české filmy se do zahraničí obvykle dostanou až s časovým odstupem, ale také proto, že mám v Londýně řadu přátel a známých. Toto je příležitost ukázat jim naši práci,“ dodává Biermann.

Na předpremiéru se kromě něj chystá režisér Vybíjené Petr Nikolaev, představitelka hlavní ženské role Simona Krainová a trojice herců známá spoluprací v televizní Partičce: Ondřej Sokol, Richard Genzer a Michal Suchánek. Ti se do Londýna přesunou ze severoanglického Manchesteru, kde si o den dříve splní divadelní povinnosti právě s Partičkou.

Film je druhým pokusem Nikolaeva o adaptaci Vieweghovy knížky. Po bestselleru Báječná léta pod psa se teď režisér chopil zřejmě kritiky nejoceňovanějšího spisovatelova románu Vybíjená, který v několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků z gymnázia.

„V tom základním, humoru, se současné setkání s látkou Michala Viewegha neliší od toho prvního,“ říká Nikolaev, který je podle svých slov rád, že si po několika vážných filmech mohl střihnout komedii.

V oblíbeném kině Quentina Tarantina

V Londýně se český film bude promítat v jednom z nejtradičnějších kin, které je známo svým soustředěním na alternativnější tvorbu. V současnosti se v jeho programu například objevují kousky jako Whiplash, Leviatan nebo Chlapectví. Za oblíbený filmový stánek označuje The Prince Charles Cinema třeba Quentin Tarantino: „Má všechno, co nezávislé kino má mít. Pro milovníky kvalitní kinematografie je to Mekka.“ Slavný americký režisér zde uvedl premiéry obou dílů svého Kill Billa.

Do české distribuce vstoupí Vybíjená, jejímž jsou Právo a Novinky.cz mediálními partnery, 12. března a kromě zmíněných herců se v ní objeví ještě Simona Babčáková nebo Lukáš Vaculík.

Reklama

Výběr článků

Načítám