Hlavní obsah

Veterán Tony Bennett kvůli nemoci končí

Právo, jaš

Americký zpěvák Tony Bennett oslaví se svou kolegyní Lady Gaga deset let hudebního přátelství. Své síly spojí v srpnu v Radio City Music Hall v New Yorku a absolvují dvě vystoupení, která jsou oznámena jako poslední společná.

Foto: Paul Hawthorne, ČTK/AP

Tony Bennett

Článek

Koncerty nazvané One Last Time: An Evening With Tony Bennett and Lady Gaga se uskuteční 3. a 5. srpna. Na tom prvním oslaví Bennett pětadevadesáté narozeniny.

Obě vystoupení jsou prezentována i jako jeho poslední, a to kvůli horšícímu se zdraví. V roce 2016 mu byla diagnostikována Alzheimerova choroba. Dosud se své hudební kariéry nevzdal, nyní už ale musí.

Americká média popsala, jak velký podíl na Bennettově stále dobré kondici má jeho manželka Susan. Ta na to konto vysvětlila, že hudebník plně nerozumí tomu, s čím bojuje.

„Ptá se mě pořád, co je Alzheimerova choroba. Vysvětlím mu to, ale nechápe to. Říká mi: Susan, cítím se dobře. Je fyzicky v pořádku, takže se v jeho mysli nic nezměnilo. A o tom, co se změnilo, neví,“ řekla.

Hudební přátelství mezi Lady Gaga a Bennettem začalo v roce 2011. Nahráli společně verzi jazzové písně The Lady Is a Tramp z repertoáru Franka Sinatry, která vyšla na Bennettově albu Duets II.

Hvězdný pár se i přes téměř šedesátiletý věkový rozdíl měl rád a spolupracoval natolik intenzivně, že v roce 2014 vyšlo společné album Cheek To Cheek, za které obdržel cenu Grammy.

V roce 2018 se šířily pověsti, že Lady Gaga a Bennett chystají druhou společnou desku. Měly na ní být písničky z repertoáru amerického hudebníka Colea Portera. Osud desky momentálně není známý.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám