Hlavní obsah

Třetí Kameňák míří do kin

PRAHA

Třetí pokračování divácky úspěšné komedie Zdeňka Trošky Kameňák se objeví v kinech od 13. ledna. Slavnostní premiéra se uskuteční ve středu v pražském kině Blaník. I třetí díl je postaven na vtipech. Diváci jich režisérovi poslali na tisíce.

Foto: Jiří Smutný

Dandys o tom ještě neví, ale brzy odcestuje do Jihlavy

Článek

"Kameňák byl experimentem, sázkou do loterie, která nám vyšla. Byl sice nadsázkou, ale odrazem dnešní společnosti. I po pokračování jsme dostali a stále dostáváme spoustu dopisů. Diváci kladně hodnotí, že se zasmáli a na chvíli zapomněli na své starosti. Ale třetím dílem definitivně končím - konečně i série Slunce, seno... měla tři díly - a chystám se na klasickou filmovou pohádku z knížky Jana Drdy České pohádky," uvedl Zdeněk Troška.

První díl zhlédlo 427 tisíc lidí a druhý o dva tisíce méně. Pohled diváků se však lišil od názoru kritiků. Ti prvnímu dílu loni udělili plyšového lva pro nejhorší film roku.

"Po prvním dílu jsem měla pocit, že jsem se účinkováním v něm dopustila svatokrádeže - takové byly kritiky. Divácký ohlas mě ale mile překvapil," uvedla herečka Jana Paulová. Podle Trošky se podobných reakcí v 80. letech dočkala i série komedií Slunce, seno, ... " A vidíte - ty filmy stále žijí a televize je stále úspěšně opakují," dodal.

Ve filmu se vedle Jany Paulové a Václava Vydry objeví Monika Absolonová, Richard Genzer, Josef Carda, Jan Skopeček, Lubomír Lipský a také Dolly Buster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám